ММФ: Не можемо мијењати прописе само због Грчке

Шеф Међународног монетарног фонда Кристин Лагард рекла је да би програм помоћи Грчкој успио неопходно је реструктурисање грчког националног дуга. Према њеним ријечима, Грчка треба да настави са реформама чији је циљ смањење трошкова. "Сматрамо је да у случају Грчке посебно потребно реструктурисање дуга како би дуг био одржив. Анализа се није промијенила. Неке цифре […]

среда, јул 8, 2015 / 23:06

Шеф Међународног монетарног фонда Кристин Лагард рекла је да би програм помоћи Грчкој успио неопходно је реструктурисање грчког националног дуга.

Према њеним ријечима, Грчка треба да настави са реформама чији је циљ смањење трошкова.

"Сматрамо је да у случају Грчке посебно потребно реструктурисање дуга како би дуг био одржив. Анализа се није промијенила. Неке цифре поново ће бити размотрене, али наша анализа се није промијенила", рекла Лагардова, пренио је АП.

Лагард је рекла да ММФ не може да прилагођава прописе када је ријеч о Грчкој.

"ММФ је свјестан развоја ситуације и ми не претјерујемо у нашим ставовима", рекла је Лагардова у истраживачком центру "Брукингс" у Вашингтону.

ММФ и главни повјерилац еврозоне Њемачка у сукобу су о томе да ли Атини треба понудити дужничке олакшице, што је захтјев који је Атина данас поновила.

Атина покушава да испослује трећи пакет помоћи, у вриједности од око 50 милијарди евра, док се суочава са ризиком губитка чланства у еврозони. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *