03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

ММФ дошао код Тегелтије по своје

Министар финансија, др Зоран Тегелтија, одржао је данас састанак са делегацијом Међународног монетарног фонда у БиХ, коју су чинили бивши Шеф Мисије ММФ-а за БиХ, господин Надим Илахи, новоименовани Шеф Мисије ММФ-а за БиХ, господин Мартин Петри и Резидентни представник Међународног монетарног фонда у БиХ, господин Франциско Пароди.

среда, 19 септембра, 2018 / 21:01

Министар Тегелтија упознао је Делегацију ММФ-а са макроекономским кретањима и фискалним показатељима за првих осам мјесеци 2018. године, те са досадашњом реализацијом политика Владе Републике Српске у 2018. години.

Представници ММФ-а су изразили задовољство оствареним резултатима, посебно истичући да су политике Владе Републике Српске у потпуности у складу са циљевима и мјерама из Писма намјере и Програма економских реформи.

Министар Тегелтија презентовао је Делегацији ММФ-а и планове Владе Републике Српске у вези са реализацијом политика до краја 2018. године, те планове везане за динамику усвајања кључних докумената Републике Српске за 2019. годину, односно Буџета Републике Српске и Програма економских реформи Републике Српске.

С обзиром да је основни циљ ове посјете био да Делегација ММФ-а представи новоименованог Шефа Мисије ММФ-а за БиХ, господина Мартина Петрија, Министар Тегелтија се посебно захвалио господину Надиму Илахију, за сву помоћ и стрпљење које је имао као Шеф Мисије ММФ-а за БиХ, посебно имајући у виду економске, фискалне и политичке изазове са којима се БиХ сусретала у претходном периоду.