ММА: Пешићева полуга у 27. секунди

Бањалучки борац Драган Пешић наступио је на великом ММА спектаклу који је у суботу, пред неколико хиљада гледалаца, одржан на стадиону Донкастер Роверса. На овом, највећем ове године, борилачком догађају у Великој Британији, Пешић је наступио у четвртој борби вечери и за ривала је имао домаћег борца Дејвида Стоуна, којег је савладао већ у 27. […]

понедељак, 29 јула, 2013 / 11:19

Бањалучки борац Драган Пешић наступио је на великом ММА спектаклу који је у суботу, пред неколико хиљада гледалаца, одржан на стадиону Донкастер Роверса.

На овом, највећем ове године, борилачком догађају у Великој Британији, Пешић је наступио у четвртој борби вечери и за ривала је имао домаћег борца Дејвида Стоуна, којег је савладао већ у 27. секунди, након беспрекорно одрађене "полуге".

– Био сам веома нервозан уочи меча јер сам поражен у претходне двије борбе и силно сам желио једну победу. Такође, и чињеница да су ми два противника отказала борбу, те да сам на крају добио пет килограма тежег ривала, додатно ме је оптеретила. Али, све је нестало када сам закорачио у кавез, одлучан да себи докажем да сав труд и рад у протеклих седам недеља није био узалудан – рекао је Драган Пешић за Прес РС.

Знајући да против себе има изузетно незгодног и квалитетног ривала, Пешић је одлучио да Стоуну не дозволи да употреби своје најјаче оружје, убиствене ударце рукама.

– У питању је борац који је за само тридесетак секунди нокаутирао чувеног Ли Кухуна, очекивао сам да ће нешто слично покушати и против мене, и одлучио сам да се брзо крећем по кавезу, а за то вријеме сам упутио и два-три лоу-кика. Потом сам искористио тренутак када је Стоун кренуо у серију, спустио борбу у партер, и експресно је завршио полугом на руци, већ у 27. секунду прве рунде – појаснио је Пешић како је стигао до побједе и награде за најбољу завршницу цијелог спектакла.

У главној борби вечери, Британац Јан Фримен је освојио титулу првака свијета побиједивши Американца Рика Родригеза нокаутом пред крај прве рунде.