Младићевим адвокатима стигли спискови жртава рата

Одбрана генерала Ратка Младића добила је од хашког Тужилаштва спискове са именима људи погинулих у Сребреници, али и другим мјестима у БиХ и сада предстоји посао провјеравања сваког имена са списка, рекао је Срни главни Младићев адвокат Бранко Лукић. "Доставили су спискове за све жртве из оптужнице и то по општинама и за Сарајево и […]

среда, 2 новембра, 2011 / 11:57

Одбрана генерала Ратка Младића добила је од хашког Тужилаштва спискове са именима људи погинулих у Сребреници, али и другим мјестима у БиХ и сада предстоји посао провјеравања сваког имена са списка, рекао је Срни главни Младићев адвокат Бранко Лукић.

"Доставили су спискове за све жртве из оптужнице и то по општинама и за Сарајево и Сребреницу", рекао је Лукић, наводећи да је одбрани стигло 11 мејлова, али да не зна о којем броју имена се ради, јер спискови нису нумерисани.

Он је навео да одбрана тек треба да среди и нумерише спискове, јер на неким има и помијешаних жртава са различитих локација.

Лукић је рекао да су на списковима имена и презимена жртава, датуми рођења, а за сребреничке жртве постоји и податак гдје је неко посљедњи пут виђен и у којој је гробници нађен.

Он је подсјетио да се у оптужници наводи око 7 500 сребреничких жртава, те да Младићевој одбрани предстоји да провјери свако име.

"Провераваћемо неколико тачака као што су да ли је неко жив, да ли је умро или погинуо пре тога. Све ћемо да ставимо под лупу и проверимо", рекао је Лукић.

Он је навео да ће одбрана да набави матичне бројеве људи са спискова, као и да ће се обратити и надлежним органима БиХ, Федерације БиХ и Републике Српске, односно пензионим фондовима, матичним службама, а провјераваће и бирачке спискове.

Лукић није могао да процијени колико ће времена бити потребно за овакву провјеру, наводећи да ће то трајати дуго.

Он је додао да је Младићево здравствено стање нешто боље.

Наредна статусна сједница у поступку против генерала Младића биће одржана 10. новембра у Хашком трибуналу.0 КОМЕНТАРА