Младић у четвртак колабирао у ћелији

Статусна конференција у процесу против хашког оптуженика за најтеже ратне злочине, почињене у рату у БиХ, и некадашњег команданта Војске РС, Ратка Младића, у четвртак по подне је каснила скоро два сата зато што је Младић колабирао у својој ћелији. "Тек када се све завршило признао нам је да је целог дана осећао јаке болове […]

субота, октобар 8, 2011 / 13:41

Статусна конференција у процесу против хашког оптуженика за најтеже ратне злочине, почињене у рату у БиХ, и некадашњег команданта Војске РС, Ратка Младића, у четвртак по подне је каснила скоро два сата зато што је Младић колабирао у својој ћелији.

"Тек када се све завршило признао нам је да је целог дана осећао јаке болове у бубрезима. Неколико сати пред полазак у суд толико му је позлило да је колабирао у својој ћелији. Међутим, захваљујући присебности стражара који су му одмах притекли у помоћ, избегнуто је најгоре" – изјавио је за портал за "Вести" његов адвокат Бранко Лукић.

Према Лукићевим ријечима, стражари су најприје повратили у живот Младића, а затим му помагали да се обуче, али и сједне на оптуженичку клупу.

"У неколико наврата су били принуђени буквално да га носе. Да би се ушло у суд треба прећи пар степеника што генерал није могао.", изјавио је Младићев бранилац.

"По правилима Трибунала ми као адвокати не смемо да му помогнемо, па су прискочили стражари и буквално га пренели" – додао је Лукић.

Да нешто није у реду могло се наслутити и по најмање два званична одлагања почетка статусне конференције која је првобитно требало да се одржи у 14.30, али је почела тек иза 16.00 часова. На крају, то је било јасно и када је Младић добио ријеч.

"Имам страшне болове и молим да ме прегледају лекари из Србије и РС који су ми дијагностицирали покретање камена у бубрегу 1996. године. Није срамота што сам болестан." – казао је Младић.

У крајње неповезаном говору, Младић је у неколико наврата поновио овај захтев.

"Овог викенда ћемо написати званичан захтев Секретаријату да генералу одобри посету лекара из Србије и РС. Колико знам, званичници Србије тврде како је тај тим већ формиран, али ништа се не дешава по том питању" – закључио је Лукић.Оставите одговор