Mладић изручен Хашком трибуналу

Почело изручење Ратка Младића Хашком суду, рекла је министарка правде Србије Снежана Маловић око 17.25 часова. На прес конференцији у Влади Србије Маловићева је потврдилла је да је потписала одлуку о изручењу и да се Ратко Младић налази у авиону за Хаг. Ванрасправно кривично вијеће Специјалног суда одбило је данас жалбу Младићевог адвоката на рјешење […]

уторак, мај 31, 2011 / 17:39

Почело изручење Ратка Младића Хашком суду, рекла је министарка правде Србије Снежана Маловић око 17.25 часова.

На прес конференцији у Влади Србије Маловићева је потврдилла је да је потписала одлуку о изручењу и да се Ратко Младић налази у авиону за Хаг.

Ванрасправно кривично вијеће Специјалног суда одбило је данас жалбу Младићевог адвоката на рјешење о изручењу Хашком трибуналу. Према процедури, уколико суд одбије жалбу, одлуку о изручењу потписује министарка правде Снежана Маловић, након чега Младић може бити пребачен у Хаг.

Генерал Ратко Младић данас је саслушан у вези са предметом који се води против његове супруге Босиљке због оружја које је пронађено у њиховој кући, изјавио је Младићев адвокат Милош Шаљић.

Шаљић је додао да је Младића саслушао истражни судија Првог основног суда у Београду и да је желио да зна ко је оружје донио и да ли су супруга и чланови породице знали за то оружје.0 КОМЕНТАРА

 1. Неки су слободни и у Хагу. Неки нису ни у својој кући, у свом кревету… Неки имају потребу да тај недостатак слободе демонстрирају на туђим порталима. Ситни, мали, малени, фрустрирани типови који му нису били ни до кољена, ни у људском ни у војничком смислу. Дочекали ситни, мали, малени… својих 5 мин. Једини проблем је што је то само 5 мин.!

 2. Ања,можете ли ви схватити да се по питању Ратка Младића нема шта више рећи,некоме правдати или некога осуђивати.
  http://www.youtube.com/watch?v=MkZBYchzDig
  ПС: Да не схватиш погрешно видео,али ово ми је прво пало на памет када прочита ово твоје:
  „Једини проблем је што је то само 5 мин.!“

 3. Сви историчари света могу посвједочити у Хагу да, све до 1941. године, на просторима бивше Југославије никада није било нити геноцида нити организованих етничких чишћења. Било је локалних и националних и вјерских сукоба, као и европских и светских ратова, било је и ратних злочина, али геноцида није било. Овде су владали Турци, Аустријанци, Млечани, Французи, Срби, Немци, чак некад давно и Хуни. Ничија војска и држава није спроводила геноцид над било киме. Због тога је и етничка мапа личила на кожу леопарда. Срби, Хрвати, Јевреји, православни, муслимани и католици живјели су вјековима измешани.

  Шта се то, дакле, десило 1941. године?

  Тада нема југословенске комунистичке армије, јер нема ни Југославије. Она је у априлу 1941. сломљена, раскомадана и окупирана. Тада нема ни комунизма ни Слободана Милошевића у Србији. Нема ни Србије. И она је раскомадана и окупирана.

  Тада нема ни Караџића ни Младића у Босни. Нема ни Босне, као државе.

  Тада има једне нацистичке хрватске државе, којој Адолф Хитлер поклања цијелу Босну и Херцеговину, као и дијелове Србије. Анте Павелић, фирер те нацистичке творевине, прокламује истријебљење Срба, Јевреја и Рома као врхунски национални и државни интерес. Први пут у историји, на Балкану се убија колективно, због злочина рођења!

  Комунисти су 1945. године дошли на власт и обновили Југославију. Тобоже због будућности и заједничког живота Срба и Хрвата, комунистичка власт није спровела денацификацију и сакрила је од Европе и свијета истину о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима. Затрпана је и истина да је хрватска нацистичка држава званично била у рату и са Сједињеним Америчким Државама и са Великом Британијом, и да су њене трупе јуришале на Москву и Стаљинград. Тако се десило да у Нирнбергу на оптуженичкој клупи нема ниједног злочинца из Хрватске. Тако се десило и да готово сви хрватски ратни злочинци и нацистички лидери добију уточиште у земљама западне демократије. Сам „балкански Хитлер“, вођа хрватских нациста-усташа Анте Павелић, непрогоњен и некажњен умире у Шпанији.

  У Хашкој судници се мора појавити правни Достојевски. Онај који ће, ма колико то било напорно, компликовано и одвећ болно, ући у све лавиринте овдашњег зла и пронаћи коријен, извор велике несреће. Онај који ће, у име земаљске и Божије правде, у име свих мртвих и живих, бити немилосрдан према сваком злочину и злочинцу, али који ће и јасно раздвојити посљедицу од узрока.

  Са ужасавањем, које је разумљиво и оправдано, цио свет данас прати откопавање масовних гробница око Сребренице. Те слике пакла и људског безумља телевизија уноси у куће широм наше планете. Шокирани гледаоци, милијарде њих, у својој свијести и души означавају Србе као дивљаке и убице, као неки геноцидни и разбојнички народ, који је извор и кривац балканске Хирошиме.

  Телевизијске камере, међутим, не могу да прикажу данашњем свијету стотине и хиљаде Сребреница од прије пола века, концентрационе логоре смрти или џиновске пећи у којима су масакрирани и спаљивани Срби.

  Далеко од тога да прихватам принцип талиона (око за око, зуб за зуб) или да тражим ма какав алиби или попуст за злочин почињен из освете и одмазде за претходни злочин. Желим само да судије у Хашкој судници тумор геноцида и етничких чишћења у Хрватској и Босни сецирају до сржи, тако да се јасно каже где је жариште а где су метастазе.

  Из крви невиних жртава прије пола века, потекла је данас крв невиних жртава. Зло се храни злом, а мржња ниче из мржње. То су спојени судови наше и српске и хрватске и муслиманске несреће.

  Овде ће будућност бити будућност гробова и вјечне одмазде, уколико не побиједе начела помирења и покајања. Та улазница у људску будућност сада је у рукама Хашког тибунала.

  Никада, до овог срамног рата у Хрватској и Босни, Срби нису спроводили етничка чишћења, него су били жртва тих чишћења. Никада нису сијали масовне гробнице, него су бацани у масовне гробнице. Никада нису рушили џамије и цркве, него су спаљивани у својим црквама. Никада нису рушили градове, него су страдали под рушевинама својих градова.

  Овај историјски пасош српског народа мора се показати у Хашкој судници.

 4. Знају они то јако добро што си написао СИМО. Једноставно проблем је баш у том историјском пасошу Срба, проблем су печати што Срби налупаше НАЦИСТИМА (германским племенима) кроз ратове. Срби сметају ширењу тих истих германских племена. Увијек се запитај коме то одговара да се Срби сатанизују. Одговор је једноставан – СВИМ ЗАПАДНИМ „СИЛАМА“.

  Французи би радо да заташкају своје нечовјештво исказано у ПРвом свјетском раду, када су њихови љекари ЗДРАВЕ момке, борце проглашавали за болесне и слални на ВИДО, потом су им дали оружје и неупотребљиву муницију.

  Нијемци не могу прежалити чињеницу да им је у ДВА рата та иста Србија туцала мождане ћелије и протјерала их са своје земље.

  Јеврејима такође не одговара да се прича о српским жртвама и клању у Јасеновцу, јер они једини имају лиценцу на жртву.

  Британци и Амери позната је њихова вјековна претензија да се докопају руских пространстава и богатства. Срби им сметају јер не могу направити одступницу својим снагама, и кренути у одлучујући напад на Русију. Знају да Срби су генетски везани за Русе, и џаба скоро вијек индоктринације како Србија је у европи , како воле Србе, како Руси су нас издали и сл. Путин дође у Србију и на стадиону 30000 људи ФАНАТИЧНО скандира његово име, то није никад доживио ниједан политичар.

  То су ти проблеми са којима се Срби суочавају, ако их не желиш можеш бирати воља ти на запад, или мајчици Русији, или остани и чекај поманитале турско-усташкофашистичке потомке да по ко зна који пут нахрле на земљу, брани је, и тако у круг.

 5. Млаођо, зашто се онда правдају? Министарка и њен предсједник? Чему ови говори, дрхтавим гласом?

  Нарвно да нисам за причу, то ме не занима. Реакција се односила управо на причу оних који су, нема Хунтелара да закачи сличице, имали поприличних проблема да га погледају у очи. Ни за то нису имали храбрости. Сада се јављају на порталима, страним медијима или пишу мемоаре.

  Смета ми правдање и понашање званичног БГ и њихових медија. Могли су да заврше са „сарадњом“ и крај приче. Изјаве поменуте унуке и њеног предсједника су управо правдање некима и причање о нечему о чему више нема шта да се каже. То је највише повриједило и народ у РС.

 6. „Никада, до овог срамног рата у Хрватској и Босни, Срби нису спроводили етничка чишћења, него су били жртва тих чишћења. „

  a šta je ovo, Simo: https://rs720l35.rapidshare.com/#!download|720dt|233550838|Tucovi_C4_87-Srbija_i_Arbanija.pdf|4169|R~C7A29209D77B0C2C8941E0AD8AC9D23E

  jeste je napisao socijaldemokrata ali je on bio i oficir u srpskoj vojsci, dva puta odlikovan u dva balkanska rata a poginuo u I svjetskom ratu.

  pročitajte..

 7. Људи,правде на овом свијету нема то мора свима бити јасно!Хашки суд ће утврдити неку своју истину,ону истину која ће оправдати њихова бомбардовања и уплитања у сукобе на овим просторима!Ко нормалан може рећи да Насер Орић и Атиф Дудаковић нису крвожедне животиње и зашто организовани покољи њихових војника нису кажњени у Хагу,каква се то правда суди у том трибуналу осим ако она није селективна гдје се Србима суди по командној одговорности а муслиманима се не суди!?
  Главни проблем је у томе што амери морају негдје у свијету да буду добри према муслиманима,да могу причати како они неће баш да побију све муслимане.Муслиманима се помаже када су у сукобу са православним народима,као на космету,босни,кипру,македонији!

 8. Наравно да нико не очекује правду од Хашког трибунала, али за овакво стање смо добрим дијелом сами криви. Дигли смо руке од наших људи и тиме послали поруку да и ми сматрамо да су криви. Судије су се, приликом одмјеравања овако високих казни, на бази ничега, руководили и тиме. Није пуно другачије ни у „Суду“ БиХ. Мислим да је г. Кличковић управо успио јер је имао медијску подршку у извјесној мјери. И то је важно! Ми морамо да станемо иза ових људи, а не да се правдамо томе да нема правде, да се све зна… Морамо покушати. Надам се да ће БОРС да се позабави петицијом, да то прође парламентарну процедуру и да људи добију средства из буџета. Можемо много да урадимо, мислим да тога нисмо свјесни!

Оставите одговор