Млади лидери на састанку са америчким амбасадором

Трећи модул Академије за младе политичке лидере у БиХ почеће сутра у Сарајеву пријемом учесника код амбасадора САД у БиХ Морин Кормак. Тема трећег модула јесу млади у дипломатији и европске интеграције, најављено је из невладине организације "Перпетуум мобиле", која и и ове године организује едукацију младих политичара и политичарки из БиХ путем пројекта "Академија […]

среда, фебруар 18, 2015 / 13:12

Трећи модул Академије за младе политичке лидере у БиХ почеће сутра у Сарајеву пријемом учесника код амбасадора САД у БиХ Морин Кормак.

Тема трећег модула јесу млади у дипломатији и европске интеграције, најављено је из невладине организације "Перпетуум мобиле", која и и ове године организује едукацију младих политичара и политичарки из БиХ путем пројекта "Академија за политичке лидере/ке у БиХ – 2014".

Ово је осма генерација младих који похађају једногодишњи програм обуке, а они ће током 2014. и 2015. године проћи кроз четворомодуларну едукацију о темама те обавити праксу и израдити семинарске радове у вези са програмом и темама обуке.

Теме модула биће медији, залагање и лидерство, млади у дипломатији и европске интеграције, људска права у БиХ и превенција сукоба те млади и регионална сарадња.

Након реализације обуке, обављене праксе и израђених и представљених семинарских радова, биће уприличена свечана додјела сертификата полазницима Академије.

Ове године Академију ће похађати 21 учесник из 11 политичких партија /ДНС, СДА, СДС, СНСД, СДП БиХ, СББ, Наша странка, Социјалистичка партија, Комунистичка партија, ДФ и НДП/.

Осим тога, овогодишњи програм Академије ће похађати и до 20 студената универзитета у градовима гдје ће бити одржавани тематски модули – Бањалуци /два пута/, Мостару и Сарајеву.0 КОМЕНТАРА

 1. ЗОРА не учествује у едукацији политичара, ЗОРА је стање духа, „или ниси, или јеси“ што рекла једна реклама.

  Немојте сумњати да нису годинама кроз разне семинаре покушали едуковати овакве, нема позива гдје нисмо добили,некако се ту као еколози нисмо нашли.

  Данас младих у партијама има преко 100.000 хиљада због лажног обећања да ће добити посао у некој од институција.

  Толико Кина и Америка заједно не могу запослити администрације.

  Млади у политици да, али они који имају афинитете, значи највише до пет хиљада у свим партијама у Српској.

  Остали млади треба да се буне, па млади су, јебеш млада човјека ако се слаже са влашћу, макар то била најбоља и најхуманија држава на свијету као што је краљевина Норвешка.

  Увијек неко треба да управља системом,увијек треба неко да се буни, стари су пали, на младим је, наш систем тражи због величине територије и броја становника пар хиљада младих, политички оријетисаних а часних, никако 120.000 ничега.

 2. Чика Приједоре,

  НИКОЛА написа шта ЗОРА као партија мисли о томе.

  А пошто си прозвао и мене, нећу се превише упуштати у конверзацију са тобом. Ћутим, радим, учим, а резултат свега тога и резултат нас који тежимо заједничком циљу ће се видјети ускоро.

  П.С

  Добра је ово политичка академија,Вучић и Лагумѕија су похађали нешто слично!

 3. славија,

  немој да будеш такав, није то твој ниво, ниси ти Чворовић.

  Једно је кад биједници нуде ћуну младој посланици, друго кад је као родитељ који има кћерку штитим, а треће кад одговорно тврдим да не може бити одборник, а не посланик неко ко је завршио факултет и мисли да зна више од некога ко је такође завршио факултет, има дјецу, рецимо бар у пубертету, 15 година радног стажа, рутину која се стиче кроз породицу, друштво, волонтерски рад и слично.

  „Да знаш мајко како је родити“ каже кћерка.

  „Не знам кћери, родила сам их седмеро“ одговара мајка.

  За пар дан ћу послати колумну баш о младим и политици.

  Поздрав.

 4. ribar, 18.02.2015. 21:00:29 [142066]
  славија,
  немој да будеш такав, није то твој ниво, ниси ти Чворовић.

  Само се мало више откучи од ових „државотворних“, па ће све то што пишеш и радиш имати сасвим други ефекат.
  Какав је однос снага и расположење овдје на фронталу на микро плану, такав је и у цијелој Српској.
  1милион : 300хиљада, а и то кад се рашчлани охохо…,све ти то знаш.;)

Оставите одговор