Млади економисти код Петричевића поводом 2. Фестивала домаћих производа

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић одржао је данас састанак у просторијама Министарства са представницима Удружења младих економиста Републике Српске (УМЕК) које предводи предсједник Удружења, Горан Вучић.

уторак, 16 јула, 2019 / 15:41

Повод овог састанка је одржавање 2. Фестивала домаћих производа, који ће се одржати у петак, 13. септембра 2019. године у Бањој Луци.

Чланови Удружења младих економиста су представили своје активности и пројекте министру Петричевићу, те нагласили да је један од њихових основних циљева да млади људи не напуштају Републику Српску него да своје пословне идеје реализују на домаћем тржишту.

Министар Петричевић је рекао да Удружење младих економиста представља покретачку снагу Републике Српске, те да пројекти које они реализују " Запосли се – покрени свој бизнис" и "Купуј домаће – улажи у Српску" доприносе промоцији позитивних примјера, подстичу предузетништво и развој привреде.

Министарство ће подржати ову Фестивалску манифестацију, пружити финансијску и стручну помоћ, како би се унаприједила промоција наше привреде, посебно приватног сектора, закључио је министар Петричевић.

Овогодoшња манифестација ће окупити око 60 излагача из различитих привредних грана, а очекује се преко 2.000 посјетилаца.