Mлаћење глогиња туђим штапом: Пољска забранила прелет Шојгуoвом авиону

Пољска није одобрила прелет преко своје територије авиону у коме се налазио руски министар одбране Сергеј Шојгу, који се враћао из посјете Словачкој, јавља РИА новости.  Због ове забране, авион у коме је био Шојгу, окренуо се и потом слетио у Братиславу. За сада није саопштен разлог овог инцидента, преноси Ројтерс. Пољска је чланица ЕУ […]

петак, 29 августа, 2014 / 22:33

Пољска није одобрила прелет преко своје територије авиону у коме се налазио руски министар одбране Сергеј Шојгу, који се враћао из посјете Словачкој, јавља РИА новости.

 Због ове забране, авион у коме је био Шојгу, окренуо се и потом слетио у Братиславу.

За сада није саопштен разлог овог инцидента, преноси Ројтерс.

Пољска је чланица ЕУ која је увела санкције Русији и осуђује је због украјинске кризе, оптужујући званичну Москву за агресију на Украјину.

Сјетићемо се јула прошле године када је пола Европе потрчало да забрани лет боливијском предсједничком авиону јер су постојале гласине да се у њему налази амерички дисидент Едвард Сноуден који је у то вријеме био на московском аеродрому Шереметјево.

Пошто није могао преко Француске, Шпаније и Португала, авион предсједника Боливије Ева Моралеса принудно слеће у Беч гдје га сервилне аустријске власти претресају, не би ли испод сједишта нашли Сноудена.

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *