Митровић изгурао градњу пумпе у Бањој Луци, мимо закона

Октан промет из Бијељине у власништву посланика СНСД Војина Митровића добио је битку у бањалучкој Скупштини. Већина одборника подржала је коначно захтјев те фирме за израду измјене дијела регулационог плана за простор регионалног центра у Бањалуци. Тако се отвара могућност да Војин Митровић на земљишту, по основу којег је град Бањалука у судском спору, гради […]

среда, 30 децембра, 2015 / 19:55

Октан промет из Бијељине у власништву посланика СНСД Војина Митровића добио је битку у бањалучкој Скупштини.

Већина одборника подржала је коначно захтјев те фирме за израду измјене дијела регулационог плана за простор регионалног центра у Бањалуци. Тако се отвара могућност да Војин Митровић на земљишту, по основу којег је град Бањалука у судском спору, гради пумпу са пратећим садржајима. Земљиште је дио спорне парцеле Пољопривредне школе.

Одлука је донесена вољом владајуће већине у бањалучкој Скупштини. Тачка дневног реда којом се мијења регулациони план, уврштена је у процедуру након кршења Пословника, јер је исти нацрт одбијен у октобру.

По пословнику није могуће исту тачку у року мањем од шест мјесеци вратити на гласање. Одлука о измјени регулационог плана донесена је и поред судског спора који град Бањалука води због тог земљишта које је купио "Октан промет", а које је дио афере "пољопривредна школа".

"Октан промет" из Бијељине, земљиште је купио у априлу 2010. године. Ријеч је о пет дунума градског грађевинског земљишта, које се налази поред пута Бањалука – Клашнице у близини кружног тока на Петрићевцу.

"Октан промет" раније је у неколико наврата покушавао да издејствује промјену регулационог плана, али је посланик Војин Митровић одбијан док је био члан НДП-а. Регулациони план након израде, поново треба да дође у скупштинску процедуру. Очекивано вријеме у нормалним околностима за завршетак посла је око седам мјесеци.

Наши извори из Градске управе тврде да ће због притиска, посао око измјене регулационог плана бити завршен много раније.