Митровић и Ћорић у Загребачком Министарсву мора: Мост у Градишци до краја маја 2022.

Министар комуникација и транспорта Босне и Херцеговине Војин Митровић боравио је данас у званичној посјети Министарству мора, промета и инфраструктуре Републике Хрватске гдје се састао са министром Олегом Бутковићем. Састанку је присуствовао и министар саобраћаја и веза Републике Српске Недјељко Ћорић.

петак, 8 априла, 2022 / 21:09

Током састанка разговарало се о заједничким инфраструктурним пројектима, са посебним акцентом на изградњу мостова. Министри су се осврнули на напредак радова на пројекту изградње моста код Градишке и најавили њихов скорашњи завршетак јер се ускоро очекује да заједничка Комисија прегледа мост. Укупна вриједност изградње моста Градишка на Сави и спојне саобраћајнице између Окучана и Градишке процијењена је на око 65 милиона евра, а према ревидираном плану рок за завршетак радова је 30. мај 2022. године.

Подсјетимо, ријеч је о пројекту под називом "Међудржавни мост преко ријеке Саве код Градишке" који се гради као дио дионице будуће брзе саобраћајнице Окучани – граница Босне и Херцеговине, односно као дио будуће брзе саобраћајнице од границе Републике Мађарске преко Вировитице и Окучана до границе Босне и Херцеговине. Заједнички мост је важан за развој привреде двију земаља, чему ће придонијети и остали планирани пројекти у контексту наставка заједничке сарадње и још јачег међусобног повезивања Хрватске и Босне и Херцеговине.