Mитровић: Гориво скупље, али сад ће стабилизација

Цијене горива на бензинским пумпама у Републици Српској повећане су за око пет фенинга по литру, али се очекује блага стабилизација цијена, рекао је Срни предсједник Удружења власника бензинских пумпи у Републици Српској Војин Митровић. "С обзиром на тренутну ситуацију ми очекујемо благо смиривање цијена", рекао је Митровић и напоменуо да постоје најаве да би […]

понедељак, 27 фебруара, 2012 / 11:30

Цијене горива на бензинским пумпама у Републици Српској повећане су за око пет фенинга по литру, али се очекује блага стабилизација цијена, рекао је Срни предсједник Удружења власника бензинских пумпи у Републици Српској Војин Митровић.

"С обзиром на тренутну ситуацију ми очекујемо благо смиривање цијена", рекао је Митровић и напоменуо да постоје најаве да би већ сутра рафинерије могле подићи своје цијене што би утицало и на цијене горива на пумпама.

Он је истакао да повећањем цијене горива навише добија држава, а не власници бензинских пумпи.

"Прилив у државни буџет по основу повећања цијена је далеко већи него до сада, тако да држава више зарађује него било ко други", рекао је Митровић.

Он је рекао да је цијена бензина "супер" највећа и да се креће од 2,45 до 2,51 КМ. Цијена "еуродизела" на пумпама у Републици Српској креће се од 2,40 до 2,50 КМ, док безоловни бензин кошта од 2,35 до 2,45 КМ0 КОМЕНТАРА

 1. Колико год да вам држава узима мало је!
  Ви сте симбол ратног профитерства. Колико сте скембали од окрваљеног и уплаканаг народа, дали на курве, изнијели вани, потрошили на базене и ресторане…,шта сте мислили да то може вечно.
  Ни данас нема државе, јер да има ви и такви као ви би још бар 20 наредних година били додатно и посебно опорезовани.Да бар мало вратите отетог.
  Ви сте од оних који су се радовали сваком дану продужетка рата…, лично сам слушао.

 2. slavija, 27.02.2012. 14:28:23

  Држава(РС) је овдје главни кривац, јер она узима 45% од цијене литра у малопродаји, а ти власници пумпи имају маржу од 5%, па ти сад израчунај колика је то разлика.

  ОД државних(републичких) 45% ми немамо ништа, од ових приватних пумпаџија ипак добијаш неку услугу, јер ти продаје гориво у неким малим срединама, гдје велики монополистички достављачи не виде свој интерес.

  Погрешно се ствара слика око горива, мене интересује зашто је дизел једино код нас скупљи од супера? Да ли је то клаузула да нема дозвољеног увоза за дизел, па онда рафинерија и НИРС деру кожу и нама и приватним пумпама, попут ЕКО хеленик и других?

 3. pink panter, 27.02.2012. 14:45:08

  Како се зову његове БП, нешто ми није познато гдје је све заступљена његова малопродаја?

  Опет понављам, немају приватници учешћа у поскупљењу горива, они имају исту маржу на велепродајну цијену, а главни плијен узима држава.