Митрополија у Црној Гори прекида литије и моли се против епидемије

Митрополија црногорско-приморска привремено ће обуставити одржавање литија четвртком и недјељом у Црној Гори, у складу са одлуком надлежних органа у вези са спречавањем појаве и ширења вируса корона у овој земљи.

субота, 14 марта, 2020 / 10:33

"Митрополија ће се до тада, Богу – исцјелитељу сваке болести и немоћи, молити за здравље свих у Црној Гори и исцјељење обољелих у свијету. О даљим корацима вјерници и јавност биће благовремено обавијештени", саопштено је из Митрополије-црногорско приморске.

Из Митрополије су вјерницима упутили ријечи утјехе и охрабрења, уз подсјећање да су се кроз историју Цркве и људског рода појављивале бројне и сличне овој епидемије и болести.

"Оне су уз молитву и Божију помоћ превазилажене и исцјељиване. Нема никакве сумње да ће тако бити и овога пута", поручили су из Митрополије црногорско-приморске након данашњег собрања у Подгорици свештенства Подгорице, Даниловгарада и Колашина.

На састанку је Њагово високопреосвештенство митрополит Амфилохије посебно указао на одговорност свештеника као пастира стада Господњег у сваком времену, а посебно данас у Црној Гори.

У саопштењу је наведено да су на сабрању разматрана бројна питања, а акценат је био на недавно започетим преговорима Владе Црне Горе и Митрополије у вези са Законом о слободи вјероисповијести.

"Надамо се да ће Влада и Скупштина Црне Горе прихватити уклањање спорних одредаба из Закона о слободи вјероисповијести", наведено је у саопштењу.1 КОМЕНТАР