Мишковић: Могућа већа сарадње српске и бугарске привреде

СОФИЈА – Предсjедник српског Делта холдинга Мирослав Мишковић оцијенио је данас у Софији да је могућа значајно већа сарадња српске и бугарске привреде. Он је на отварању првог Делта максијевог „Темпо” хипермаркета у Бугарској позвао бугарске привреднике да почетком следеће године посјете Београд и Делта холдинг. Том приликом би делегацији бугарских привреднике, казао је, представили […]

четвртак, децембар 2, 2010 / 16:17

СОФИЈА – Предсjедник српског Делта холдинга Мирослав Мишковић оцијенио је данас у Софији да је могућа значајно већа сарадња српске и бугарске привреде.

Он је на отварању првог Делта максијевог „Темпо” хипермаркета у Бугарској позвао бугарске привреднике да почетком следеће године посјете Београд и Делта холдинг.

Том приликом би делегацији бугарских привреднике, казао је, представили могућности продаје и пласмана производа из Бугарске у цијелом региону, гдје Делта има више од 500 продајних објеката.

Предсједник Делта холдинга заложио се и за повећање обима сарадње српских и бугарских привредника.

Мишковић је позвао и српске привреднике који су присуствовали отварању „Темпо” хипермаркета да размотре коју робу могу да пласирају на бугарско тржиште, уз напомену да морају да буду конкурентни по цијенама и пруже висок квалитет производа.

Српски Делта холдинг отворио је данас у Софији први „Темпо” хипермаркет на тржишту Европске уније, у који је уложено 20 милиона евра.

Током претходне три године Делта макси је у развој малопродајне мреже на бугарском тржишту уложио 120 милиона евра и планира да у 2011. број малопродајних објеката у Бугарској повећа са 40 на 50, у шта ће уложити још 20 милиона евра и повећати број радника на 3.000.Оставите одговор