Мишићева: Без посла остало 7.000 радника

Влада Републике Српске у овој години бориће се за отварање нових радних мјеста, а заједно са Синдикатом Српске и за заштиту свих радничких права, тако да Република буде ново уточиште за инвеститоре и нове раднике, рекао је данас министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић. Ђокић је истакао да ће отварање нових радних мјеста бити […]

понедељак, април 30, 2012 / 17:09

Влада Републике Српске у овој години бориће се за отварање нових радних мјеста, а заједно са Синдикатом Српске и за заштиту свих радничких права, тако да Република буде ново уточиште за инвеститоре и нове раднике, рекао је данас министар рада и борачко-инвалидске заштите Петар Ђокић.

Ђокић је истакао да ће отварање нових радних мјеста бити изузетно важан циљ Владе Републике Српске, која ће се заједничким напорима са Савезом синдиката Српске у наредном периоду борити да се афирмише средњи слој становништва.

“Нажалост, за годину дана изгубили смо 7.000 радника. Влада ће упорно дјеловати да ту тенденцију сузбија или да је покуша не само зауставити, него и преокренути”, рекао је Ђокић новинарима након посјете Савезу синдиката Републике Српске.

Ђокић је свим радницима Српске честитао Међународни празник рада – 1. мај, са жељом да имају стабилне послове и да се на тим пословима послодавци брину о њима.

Он је истакао да пружа пуну подршку Савезу синдиката и свим радницима у борби за заштиту њихових права, као и право на слободно синдикално организовање.

“Влада ће се максимално ангажовати да подстакне слободу синдикалног организовања, јер сматрамо да управо у кориштењу те слободе и тог уставног права лежи велика могућност за побољшање укупног друштвеног положаја радника у Српској и за афирмацију радника као изузетно важне друштвене категорије”, рекао је Ђокић.

Према његовим ријечима, без јачања рада као важне друштвене компоненте и без стварања услова да рада буде више, самим тим и радних мјеста, неће се достићи циљ, а то је да се обнови и успостави средњи, носећи слој становништа који чине радници.

Предсједница Савеза Синдиката Ранка Мишић истакла је да Савез синдиката искључиво штити интересе својих чланова, којих је 117.000.

Она је навела да је основни проблем у томе што нема посла, да је тренутно у Заводу на запошљавање Српске регистровано око 156.000 радника који чекају посао.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *