Мирна од МУП РС, не може написати Капројоло

Не само то, већ светој ријечи Капројоло (срндаћ на италијанском) придружује се и Фејсбук, којег поред овако, за сваки случај треба написати и у оригиналу, да неко не би помислио да Мирна то не зна.

среда, 25 септембра, 2019 / 13:15

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане да јетоком овог мјесеца запримљено више пријава грађана везаних за лажну наградну игру „Capriolo“ организовану на друштвеној мрежи Фејсбук (Facebook).

Наградна игра састоји се у томе да је на лажној Фејсбук страници на дан 20.09.2019. године објављенанаградна игра у којој „Capriolo“ поклања 25 „Capriolo“ бицикала, те је за учествовањепотребно лајковати страницу, подијелити објаву на властитом профилу и у инбоксу навести број од 1 до 500.

Учесници лажне наградне игре након тога запримају поруку да су добитници бицикла, али ради преузимања награде морају доставити фотографију свог лица и личног документа. Осим ове фотографије, од учесника се тражи и достављање осталих личних података који нису наведени у личним документима (име родитеља, адреса, контакт телефон и др.).

Као и у раније евидентираним случајевима, Министарство унутрашњих пословаРепублике Српске обавјештава грађане да је једини циљ извршиоца, који је креирао ову страницу, прибавити њихове личне податке у сврху злоупотребе, због чега се упозоравају грађани да фотографије својих личних документата и своје личне податке не дијеле, односно не шаљу путем друштвених мрежа или електронске поште.

НАЧЕЛНИК Мирна МиљановићКоментариши