21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Мирна од МУП РС, не може написати Капројоло

Не само то, већ светој ријечи Капројоло (срндаћ на италијанском) придружује се и Фејсбук, којег поред овако, за сваки случај треба написати и у оригиналу, да неко не би помислио да Мирна то не зна.

среда, 25 септембра, 2019 / 13:15

Министарство унутрашњих послова Републике Српске обавјештава грађане да јетоком овог мјесеца запримљено више пријава грађана везаних за лажну наградну игру "Capriolo" организовану на друштвеној мрежи Фејсбук (Facebook).

Наградна игра састоји се у томе да је на лажној Фејсбук страници на дан 20.09.2019. године објављенанаградна игра у којој "Capriolo" поклања 25 "Capriolo" бицикала, те је за учествовањепотребно лајковати страницу, подијелити објаву на властитом профилу и у инбоксу навести број од 1 до 500.

Учесници лажне наградне игре након тога запримају поруку да су добитници бицикла, али ради преузимања награде морају доставити фотографију свог лица и личног документа. Осим ове фотографије, од учесника се тражи и достављање осталих личних података који нису наведени у личним документима (име родитеља, адреса, контакт телефон и др.).

Као и у раније евидентираним случајевима, Министарство унутрашњих пословаРепублике Српске обавјештава грађане да је једини циљ извршиоца, који је креирао ову страницу, прибавити њихове личне податке у сврху злоупотребе, због чега се упозоравају грађани да фотографије својих личних документата и своје личне податке не дијеле, односно не шаљу путем друштвених мрежа или електронске поште.

НАЧЕЛНИК Мирна Миљановић