Мирко Шаровић хвали Вучића да рјешава Инцкову кризу "више од неких предјседника странака у Српској"

Предсједник СДС Мирко Шаровић захвалио се данас предсједнику Србије Александру Вучићу на мудрој и истрајној политици очувања положаја Републике Српске који има у оквиру Дејтонског мировног споразума.

четвртак, 9 септембра, 2021 / 17:59

Реагујући на данашњи састанак Вучића са високим представником у БиХ Кристијаном Шмитом којем је поручио да буде непристрасан и избалансиран, Шаровић каже да је похвално видјети напоре српског предсједника на заштити српског народа у Босни и Херцеговини.

– Док поједини предсједници странака из Републике Српске не раде ништа да се политичка криза настала наметањем Инцкових одлука разријеши и чине све да криза потраје, похвално је видјети напоре предсједника Александра Вучића који чини све да заштити права српског народа у Босни и Херцеговини – истакао је Шаровић.

Он је додао да је похвално и инсистирање предсједника Вучића да се сачува Дејтонски споразум који гарантује тешко стечену аутономију Републици Српској "супротно онима који би да распакују и играју се политике, само зарад властите кампање”.