03:22 Рат Јерменије и Азарбејџана – уз помоћ султана Ердогана19:10 Вијетнамске власти заплијениле 345.000 кориштених кондома, који су се рецилирали и продавали као нови (ВИДЕО)08:19 Кавказ опет крвав: Азербејџан напао Јермене у Нагорно Карабаху07:49 Вучић и естрада: Плац у селу, Американци који поштују Дражу и четнике, плус ракија за Трампа07:44 На истоку старе приче: Јужна оптужује Сјеверну Кореју (и обратно)07:28 Убијен демострант: Док се полтронски медији баве Бјелорусијом, у Египту протести забрањени од 2013. године07:16 Након литијске кампање, грађанистанска КОВИД-маска: Алекса Бечић никад не би освештао зграду Општине Будва07:09 Кренула кола низастрану: ДПС по анкети ЦЕДЕМ изгубио седмину гласова06:53 Воле нас к'о своје: УНДП и Британска амбасада имају велики интерес да дигитализују државну управу06:13 Панеуропска унија и Католичка црква отворили "Еуропски центар за мир и сурадњу" без присуства Срба

Мирише на репризу Африна: Турска се спрема на нову интервенцију у Сирији

Турска је послала додатне снаге и технику на границу са Сиријом, у округ Акчакале, јављају медији, а снимци војске и опреме се дијеле друштвеним мрежама.

недеља, 6 октобра, 2019 / 14:51

Фронтал је већ обрађивао тему турске војне интервенције у Сирији, којој је циљ што више од границе удаљити курдске војне снаге, које организује Радничка партија Курдистана.

Турске додатне снаге су стигле након што је предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган објавио да планира операцију против Сиријских демократских снага, курдских формација које подржавају САД.

Ердоган је раније изјавио да је Анкара завршила припреме, направила план и „издала потребна наређења“ за операције на сјеверу Сирије.

Како се на снимцима и фотографијама види, конвој војних возила и аутобуса наводно се креће према сиријској граници.

Примијећено је и појачано присуство хеликоптера у тој области.Оставите одговор