Мираш прокатолик и братија, преко Милових медија опет нападају СПЦ

Духовник за понијети, уз своју невладину организацију Црногорска православна црква, чувен по изјави да би прешао на католичанство и честитању Божића за Васкрс, опет се сјетио СПЦ.

понедељак, 10 августа, 2020 / 17:37

Црна Гора је поново медијски узаврела на основу графита, за које се уопште не зна ко их је и којим циљем написао, али то не смета да се они сви заједно, у име борбе против националне мржње, исту ту мржњу шире према српском народу и његовој цркви.

Мирашевци кажу овако:

"Пошло јој је за руком да је заслијепи злокобном светосавском идеологијом коју им попови тумаче као вјеру и вјерске истине. Њени конзументи идентификује се с циљевима формулисаним 1942. у Шаховићима, светосавском конгресу у селу Ба 1944. године и у програмском дјелу "Хомогеној Србији” Стевана Миљевића. Политички су подржани од великосрпских странака које су четништво трансформисле у култ којега његује цијела опозиција. Као посљедицу такве политике имамо графите мржње у Беранама уперене против Бошњака и уопште муслимана”, кажу у НВО ЦПЦ.

Према њиховим ријечима својевремено су на исти начин поруке сличне садржине слате и "Црногорцима и Црногорској православној цркви".

"У оба случаја призивали су најстрашније зло у облику четничкога покрета, да се злочинима јавно очитује. Беранским поручују да треба поновити колосалне злочине против муслимана извршене у фебруару 1942. године, када су Ђуришићеве трупе поклале и на друге начине убиле 9.500 становника Санџака исламске вјероисповијести. У случају Берана то је застрашујућа порука која мора добити разрјешење у судској процедури, њени јавни промотери морају бити примјерено кажњени, идеологија јавно осуђена а инспиратори изведени пред правосудне органе и суд домаће и међународне јавности. На реду су највише политичке и правосудне државне адресе”, закључују у НВО ЦПЦ.