11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Мир на Бриселски начин: Дер Лајен притиска на слање оружја Украјини

Предсједник Европске комисије Урсула фон дер Лајен позвала је земље ЕУ да што прије испоруче још оружја Украјини, усљед руске специјалне војне операције у тој земљи.

недеља, 17 априла, 2022 / 11:12

"Све државе чланице које могу треба брзо да испоруче оружје, јер само тада Украјина може да преживи у својој акутној дефанзивној борби против Русије", рекла је Фон дер Лајенова за њемачки лист "Билд ам зонтаг".

Она је истакла да треба учинити све могуће да се помогне окончању сукоба у Украјини, иако би они могли потрајати мјесецима или чак горинама, у најгорем случају, пренио је "Спутњик".

Фон дер Лајенова је нагласила да Украјина мора да добије оно што јој треба за одбрану и чиме може да управља и додала да "не прави разлику између тешког и лаког наоружања".

Високи комесар ЕУ за спољну политику и безбједност Жозеп Борељ изјавио је након заједничке посјете Кијеву са Фон дер Лајеновом раније овог мјесеца да ће рат у Украјини "бити добијен на бојном пољу" и поновио непоколебљиву приврженост Уније пружању војне подршке Кијеву.