Мир је немогућ без коначне побједе

Бин Ладенова смрт неће зауставити џихад, чији ће се пламен проширити незаустављивом снагом и Американци ће се наћи у њему…ово је рат у којем је мир немогућ без потпуне и коначне побједе – поручује сљедбеницима Осаме бин Ладена у БиХ путем интернет портала "Путвјерника.ком" Руслан Синбаригов, представник самопроглашеног Кавкаског емирата, чији су припадници прије неколико […]

четвртак, мај 5, 2011 / 08:44

Бин Ладенова смрт неће зауставити џихад, чији ће се пламен проширити незаустављивом снагом и Американци ће се наћи у њему…ово је рат у којем је мир немогућ без потпуне и коначне побједе – поручује сљедбеницима Осаме бин Ладена у БиХ путем интернет портала "Путвјерника.ком" Руслан Синбаригов, представник самопроглашеног Кавкаског емирата, чији су припадници прије неколико мјесеци извели крвави терористички напад на московском аеродрому "Домодедово".

У ауторском тексту Синбаригов до детаља анализира акцију америчких специјалаца у пакистанском граду Аботабаду и убиство првог човјека Ал Каиде, поздрављајући његову жртву и поручујући Алаховим борцима широм свијета да је Осама бин Ладен свој овоземаљски живот завршио онако како га је и водио – у џихаду, пише "Фокус".

"Смрт Бин Ладена само је симболична побједа Америке. То ће свакако увећати положај Барака Обаме и ојачати његову шансу да поново заузме столицу у Бијелој кући. Десет година, два рата, милиони убијених и рањених. Стотине милијарди потрошено да се убије један човјек. Слављен нека је Алах. Да ли ико са здравим разумом ово може сматрати побједом?", пита Синбаригов.

Предсједник Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић није изненађен садржајем објављене поруке на интернет порталу, који већ одавно важи као гласило вехабијске заједнице у БиХ.

Међутим, према његовим ријечима, позив на наставак џихада у овом тренутку најгора је могућа порука мржње у БиХ, која буквално све неистомишљенике Осаме бин Ладена претвара у мете вехабија. "Очекујем да надлежни органи, прије свега Тужилаштво БиХ, реагују и против оних који су објавили ово писмо предузму одређене кораке", истакао је Стевандић.

Стручњак за обавјештајно-безбједносне послове Предраг Ћеранић сматра да ће смрт Осаме бин Ладена донијети нову дозу радикализације прилика у БиХ и на цијелом Балкану.Нападе на одређене објекте и личности не искључује ни професор београдског Факултета безбједности Милан Мијалковски, који сматра да ће припадници Ал каиде сасвим сигурно покушати да освете Бин Ладена.

Селма Хећимовић, виши стручни сарадник за односе са јавношћу Тужилаштва БиХ, рекла је да надлежни непрестано прате шта се објављује на интернет порталу "Путвјерника.ком", али и на другим сајтовима. Хећимовићева је нагласила да Тужилаштво не може да коментарише евентуалне даље кораке ове институције.Оставите одговор