Министри негирају: Ништа нисмо добили од Мишковића

Шеф радне групе за испитивање приватизација Богдан Пушић изјавио је да је власник Делта Холдинга Мирослав Мишковић на саслушању рекао да је неким политичарима давао новац, али да није помињао имена. "Био сам добар кад сам давао новац. Свима сам давао новац, рекао нам је, а на питање коме је давао паре, казао нам је: […]

понедељак, 17 децембра, 2012 / 15:20

Шеф радне групе за испитивање приватизација Богдан Пушић изјавио је да је власник Делта Холдинга Мирослав Мишковић на саслушању рекао да је неким политичарима давао новац, али да није помињао имена.

"Био сам добар кад сам давао новац. Свима сам давао новац, рекао нам је, а на питање коме је давао паре, казао нам је: Рећи ћу кад дође време", казао је Пушић вечерас у емисији "Утисак недеље" на тв Б92.

Пушић је рекао и да постоје сазнања да су неки министри примали новац од Мишковића, али да су у току предистражне радње, и да се те тврдње још истражују.

Он је пренео и да је Мишковић био изненађен што је добио позив за полицијско саслушање у својству осумњиченог, јер је био уверен да неће бити ухапшен.

Пушић је објаснио да је Мишковић приликом хапшења оперативцима Управе криминалистичке полиције рекао да му је обећано да неће бити ухапшен.

"Ко му је обећао ја то не знам. Рекао је оперативцима да (потпредседник Владе Александар) Вучић може слободно да откаже емисију (гостовање на РТС-у на дан хапшења), јер он неће бити ухапшен.

Мишковић је то рекао у контексту да га (Вучића) треба спречити да учествује у емисији", рекао је Пушић гостујући у "Утиску недеље" на тв Б92.

Пушић је објаснио да када је син власника Делта холдинга Марко Мишковић прошле недеље заустаљен на аеродрому "Никола Тесла" полиција консултовала тужилоца за организовани криминал и поступила по његовом налогу и Мишковићу млађем одузела пасош.

Мркоњић: Нисам био ничији плаћеник!

Министар саобраћаја Милутин Мркоњић демантовао је данас информације које су појавиле у јавности да је добијао новац од власника Делата холдинга Мирослава Мишковића.

„Ординарни безобразлук је тврдња листа ‘Информер’ да сам плаћеник Мирослава Мишковића”, рекао је Мркоњић Танјугу.

Он је казао да су „објављене лажи покушај да се њему лично, Социјалистичкој партији Србије и Влади Србије нанесе штета”.

Мркоњић је рекао да Мишковића није видео више од 15 година и да никада са њим није имао било какве пословне и друге контакте.

„Никад нисам био ничији плаћеник у свом животу који није кратак”, закључио је министар саобраћаја.

Информер у данашњем броју пише да полиција сада истражује информације да су Мркоњић, лидер ЛДП Чедомир Јовановић, бивши министри Божидар Ђелић и Слободан Милосављевић, као и челник Србијагаса Душан Бајатовић, били на платном списку власника Делта холдинга и добијали месечно апанаже од, наводно, 15.000 до 50.000 евра.

Динкић: Мишковић није имао никакву привилегију

Министар финансија Млађан Динкић изјавио је данас да му власник Делта Холдинга Мирослав Мишковић никада ништа није тражио, нити дао, а да се са њим састајао као и са свим осталим привредницима, колико је у опису његовог посла.

„Док сам ја био на функцијама Мирослав Мишковић није ништа тражо од нас, од мене и мојих сараданика. Никакву привилегију нити је имао нити је добио”, казао је Динкић гостујући на телевизији Б92.

Динкић је навео да су се са Мишковићем састајали и разговарали сви политичари који су нешто значили у Србији од Зорана Ђинђића до Томислава Николића.

„Сви су имали прилике да разговарају са Мишковићем, укључујући и мене, мени је то било у опису посла, ја раговарам и са занатлијама и са малим предузетницима и са великим. Мени никада ништа није дао, нити ми је ишта тражио. Како се понашао према другима не знам”, казао је Динкић.

Коментаришући наводе у јавности о томе да су поједини политичари и функционери сарађивали и добијали средства од Мишковића, Динкић је рекао да има у виду то да је и он сам био жртва трачева и неистина, па не жели да верује у те приче без потпуних доказа.

„Истражни органи треба да раде свој посао и да се види шта је истина, а шта је лаж”, казао је Динкић.

Он је навео да спорне приватизације са којима се Мишковић повезује нису имале везе са њим, пошто су се дешавале док је он био гувернер Народне банке Србије и док је тим ресором руководила Демократска странка Србије.

Коментаришући однос са коалиционим партнерима Динкић је навео да СНС сада нема веза са Српском радикалном странком и истакао да су бивши коалициони партнери из Демократске странке покушали да униште његову странку.

Динкић је напоменуо да је и сам био изненађен развојем ситуације око формирања нове владе и да га је неко питао пре годину дана не би веровао у овакав исход.

СНС: Јовановић истински симбол корупције

Српска напредна странка оценила је данас да је лидер ЛДП Чедомир Јовановић, кога називају „Мишковићевим адвокатом” – „истински симбол корупције, спреге политике и бизниса и свега нездравог у Србији”.

СНС је у саопштењу достављеном медијима, затражила од надлежних државних органа да што пре изађу у јавност са информацијама кога је све финансирао Мирослав Мишковић.

„Српска напредна странка констатује да је Мирослав Мишковић поново проговорио директно из уста Либерално-демократске партије. Да ли је реч о телепатији, или су функционери ЛДП-а, заједно са својим директором Чедомиром Јовановићем, можда још раније од Мишковића, за не тако малу шаку евра, добили задатак шта у ком тренутку треба да кажу и ураде?”, наводи се у саопштењу.