Министарство здравља Српске прецизира пошто је плаћен ЦТ апарат у Фочи

Поводом нетачних тврдњи да је нови ЦТ апарат који је набављен у оквиру пројекта „Модернизација ЈЗУ Универзитетске болнице у Фочи-реконструкција, доградња централног објекта „Б“ и набавка опреме“ плаћен по знатно вишој цијени од реалне, у циљу објективног информисања јавности, обавјештавамо јавност да је вриједност овог медицинског апарата (Revolution ACT 32 sl. General Electric) 426.000 КМ без ПДВ-а.

четвртак, 14 новембра, 2019 / 20:01

Поменути апарат дио је цјелокупног радиолошког система у чији састав улази и набавка комплетне опреме за Салу за ангиографију, катетеризацију срца и инванзивну кардиологију вриједности 1.164.400 КМ без ПДВ-а. Дакле, вриједност укупне опреме за радиолошки систем износи око 1,5 милиона КМ.

Подсјећамо, ЦТ апарат је набављен у оквиру пројекта „Модернизација ЈЗУ Универзитетске болнице у Фочи-реконструкција, доградња централног објекта „Б“ и набавка опреме“укупне вриједности од 16.379.588,35 КМ са ПДВ-ом, а средства за реализацију пројекта су обeзбјеђена из Буџета Републике Српске у оквиру буџетске ставке Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске. Поред набавке медицинске опреме у оквиру овог пројекта изводе се и радови на реконструкцији и доградњи централног објекта „Б“, укупне бруто површине 8.279 метара квадратних.                                                                                                                       Служба за односе с јавношћуОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *