Министарство просвјете демантује: Крива је школа, користи се за кампању

Влада Републике Српске обезбиједила 70.000 марака из средстава клириншког дуга за санацију објекта Подручног одјељења Мишин Хан, које дјелује у оквиру Основне школе „Милутин Бојић“ Поткозарје код Бање Луке, 31 августа ове године.

уторак, 2 октобра, 2018 / 10:06

Стога су нетачне тврдње које су пренијели поједини медији да је санација ове образовне установе услиједила након организованих протеста родитеља и појединаца који овакве ситуације користе за промоцију у зборној кампањи.

Основна школа „Милутин Бојић“ била је обавезна да проведе процедуру јавне набавке у складу са Законом о јавним  набавкама БиХ и то је једини разлог зашто санација школе није почела раније. Санација крова извршена је у августу а тендер за замјену столарије објављен је 4. септембра. Избор најповољнијег извођача извршен је 13. септембра а жалбени рок је трајао до 22. септембра. Уговор са најповољнијим понуђачем, фирмом „Тргопромекс“ д.о.о. Мркоњић Град, школа је потписала 26. септембра а санација је почела данас.

Према информацијама које је ОШ „Милутин Бојић“ доставила Министарству, настава за 74 ученика у Мишином Хану изводи се у учионицама у дијелу школе у којем нису оштећени прозори. Подручна школа у Мишином Хану претрпјела је велике штете усљед невремена у јулу ове године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *