Министарство препоручује: Матуре за основце организовати у школама

Министарство просвјете и културе Републике Српске упутило је препоруку свим основним школама у Српској да се матуре за основце организују у школама. "Циљ ове препоруке је да ученици који завршавају основну школу прославе матуру са својим вршњацима достојанствено и безбједно, под надзором својих наставника, да би се избјегле нежељене посљедице оваквих прослава", саопштено је из […]

четвртак, април 18, 2013 / 11:10

Министарство просвјете и културе Републике Српске упутило је препоруку свим основним школама у Српској да се матуре за основце организују у школама.

"Циљ ове препоруке је да ученици који завршавају основну школу прославе матуру са својим вршњацима достојанствено и безбједно, под надзором својих наставника, да би се избјегле нежељене посљедице оваквих прослава", саопштено је из ресорног министарства.

У саопштењу се додаје да је Министарство посебно упозорило руководства основних школа да током прослава посебну пажњу посвете безбједности ученика, као и да им се не дозволи конзумирање алкохолних пића и дуванских производа.

Препоручено је и да се матуре за основце организују у сарадњи са савјетима родитеља.

Основну школу у овој школској години завршава 11.652 ученика, а настава за њих траје до 31. маја.

Настава за све остале ученике основних школа завршава се 14. јуна, а прољећни распуст од 29. априла до 3. маја.Оставите одговор