Министарство: Постоји и азбучна варијанта плаката

Министарство правде је на неки начин потврдило да ипак постоји нешто што се зове "линија за пријаву корупције против ћирилице".

четвртак, 18 априла, 2019 / 11:32

Ми, наравно, похваљујемо саму потребу надлежних у министарству да реагују, јер многи немају ни то. Особито судска власт, која све пише искључиво на латиници. Уз индивидуалне изузетке уколико судија лично истрајава на уставном праву, што је у пракси на нивоу статистичке грешке. То је нама дала наша "реформа правосуђа" по упутама "међународне заједнице".

Но, пошто је Фронтал.РС очигледно та линија за корупцију против српске азбуке, ми са задовољством преносимо реакцију министарства у цјелости, на истом мјесту и у исто вријеме гдје и наш текст, али и поред тога што је згодно да постоји "и ћирилична варијанта", постављамо питање, није ли га било згодно и одштампати? Још боље само њега? У Ефбиху никада неће окачити било шта на азбуци.

Припрема, позор – штампа!

Министарство правде у Влади Републике Српске је у сарадњи са пројектом "Јачање јавног интегритета у Републици Српској и Федерацији БиХ", у оквиру реализације активности која је прописана Акционоим планом борбе против корупције у Републици Српској од 2018-2022. године, припремило постере који запосленима у институцијама, организацијама и јавним предузећима (те свима који користе њихове услуге), дају информације и упутства о начинима и садржају пријаве корупције, заштити лица која пријављују корупцију, као и бесплатној правној помоћи која им стоји на располагању.

С обзиром да водимо рачуна о томе да се користи српско писмо, желимо Вас обавијестити да су постери, са информацијама и упутством за пријаву корупције, ипак припремљени и у ћириличном издању.

Сходно томе, обавјештавамо Вас и да је постер, који је објављен на званичном сајту Министарства правде у Влади Републике Српске – на ћирилици.

Такође, у прилогу шаљемо ћирилично издање постера, да га имате, и, наравно, по потреби искористите.Оставите одговор