Министарство пољопривреде: Прво се договоримо, па сте некоректни

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске одбацује тврдње из данашњег саопштења за јавност Савеза удружења пољопривредних произвођача и сматра да се ради о некоректном односу након договора са удружењима који је постигнут и који ће у потпуности бити проведен, и кроз План усмјеравања средстава и кроз Правилник о подстицајима за 2018. годину.

четвртак, март 8, 2018 / 17:29

Укупна повећања износа за подстицаје за пољопривреду у овој години су 11 милиона КМ и све гране производње у пољопривреди су добила значајна повећања, па се оваквим иступима покушава довести у питање договор који је постигнут у Влади, а који су, подсјећамо, поздравила сва удружења.

Представници удружења су подржали подстицаје за капитална улагања, затим регресирани дизел, откуп пшенице и противградну заштиту, све оно што немају произвођачи у Федерацији.

Подстицаји у Републици Српској су адекватни специфичностима аграрног сектора у Републици Српској и одговарају потребама већине произвођача.

Када су у питању ограничења по појединим мјерама производње они морају постојати и то је произвођачима такође јасно предочено, а они ће бити сразмјерни обиму производње, у циљу спречавања пробијања аграрног буџета.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *