Министарство пољопривреде против Миладина Станића

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде одбацује наводе народног посланика Миладина Станића везано за откуп пшенице и подсјећа да је Влада Републике Српске прије мјесец дана организовала састанак са произвођачима, прерађивачима и финансијским институцијама.

среда, 20 јуна, 2018 / 23:12
На њему је договорен модел кориштења посебне линије ИРБ-а за откуп домаћих пољопривредних производа по најповољнијим условима, за шта је Влада Републике Српске одобрила измјену Правила пласмана ИРБ.
Такође Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, заједно са Министарством трговине и туризма организовало је посебан састанак са произвођачима и откупљивачима пшенице на којем је констатовано повећање укупног обима производње управо захвљујући мјерама Владе Републике Српске и на којем је отворен дијалог између произвођача и откупљивача око услова за преузимање овогодишњег рода пшенице.
Влада Републике Српске нема ингеренција над формирањем откупних цијена, али је опредјељена ка спровођењу стимулативних мјера економске политике у оквиру којих сви субјекти у сектору аграра могу наћи свој интерес.