Министарство пољопривреде против Миће Мићића

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске одбацује тврдње градоначелника Бијељине Миће Мићића да је републичка власт обавезна да даје у закуп пољопривредно земљиште на нивоу локалних заједница.

среда, март 28, 2018 / 19:56

Правилник о поступку давања у закуп пољопривредног земљишта у својини Републике Српске је јасан и исти је за све локалне заједнице, а то значи да локалне заједнице расписују јавне позиве за додјелу у закуп пољопривредног земљишта, једино градоначелник Мићић одбија да га проводи.

Подсјећамо да се још 6. марта на састанку у Министарству, са министром Мирјанићем, градоначелник Мићић обавезао да ће у најскорије вријеме расписати јавни позив за додјелу 234 хектара пољопривредног земљишта у Бијељини, али то до данашњег дана није испунио, а за то још криви друге.

Челници локалних заједница морају преузети одговорност за своје поступке, а пољопривредни произвођачи морају да знају ко ради у њиховом интересу, а ко не.

Свако пребацивање одговорности на републичку власт сматрамо неутемељеним и обмањујућим за јавност, а све у сврху дневно политичких циљева.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *