Министарство испитује: Ко није дао матурантима да се сликају у Андрићграду

Министарство просвјете и културе Републике Српске није упознато са дешавањима у Вишеграду, гдје су професори тамошње средње школе спријечили матуранте да прошетају Адрићградом, али ће о томе тражити информацију од руководства школе. "Министарство просвјете и културе Републике Српске затражиће информацију од руководства школе како би сазнали шта се заиста тамо десило", речено је Срни у […]

субота, јун 1, 2013 / 20:56

Министарство просвјете и културе Републике Српске није упознато са дешавањима у Вишеграду, гдје су професори тамошње средње школе спријечили матуранте да прошетају Адрићградом, али ће о томе тражити информацију од руководства школе.

"Министарство просвјете и културе Републике Српске затражиће информацију од руководства школе како би сазнали шта се заиста тамо десило", речено је Срни у овом министарству.

Професор историје у вишеградској Средњој школи Жељко Арсић и професор машинства Маринко Марковић зауставили су јуче колону вишеградских матураната испред Андрићграда и спријечили их да уђу и фотографишу се испред бисте Иве Андрића.

Директор Средње школе "Иво Андрић" у Вишеграду Ђорђе Мршевић рекао је синоћ Срни да је предложио да ове године матуранти не иду у Андрићград, јер надлежни, како тврди, нису оспособили прилазни пут да они могу ући у овај комплекс.

Директор Андрићграда Жан Марјановић рекао је Срни да је Андрићград обезбиједио сву логистику да дјеца безбједно прошетају кроз град.

"Двојица професора раде у интересу локалне странке која не подржава Андрићград. То су људи који никада нису ушли у Андрићград, од начелника општине до народног посланика Мирослава Којића", рекао је Марјановић.

Матуранткиња Стојка Васиљевић, ђак генерације, рекла је Срни да су двојица професора спријечили матуранте да прошетају Андрићградом, наводећи да не зна који су њихови разлози за то.

Она је додала да је њих неколико, заједно с њом, ипак, посјетило град од камена и сликало се испред бисте Иве Андрића.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *