Министарство иностраних послова Српске, потписало споразум са ФПН УБЛ

У овом саопштењу, са стручног становишта, занимљиво је како у првом пасусу, док се преписује име универзитета главног града српске се пише Бањој Луци, а већ касније само Бања Луци; без промјене кроз падеже.

четвртак, 26 априла, 2018 / 19:23

О имену Бање Луке смо већ много пута писали, а вас препуштамо научно-политичким чарима саопштења:

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, и декан Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци проф. др Здравко Злокапа потписали су Споразум о сарадњи између Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Факултета политичких наука.

Циљ Споразума о сарадњи представља остваривање заједничког дјеловања Министарства за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске и Факултета политичких наука Универзитета у Бања Луци, у циљу обезбјеђења различитих облика научне, наставне и стручне сарадње.

Декан Факултета политичких наука је рекао да ће Споразум обухватити креирање и провођење перманентне едукације и усавршавања стручних радника, као и омогућавање и провођење практичне наставе.

Ресорни министар је додао да ће Министарство за економске односе и регионалну сарадњу омогућити практичну наставу за студенте Факултета политичких наука, а да ће Факултет политичких наука заузврат омогућити стручним радницима Министарства учешће на научним скуповима у организацији Факултета, приступ информацијама које су добијене научним истраживањем, као и могућност коришћења стручне литературе Факултета.