Министарство гарантује: Неће доћи до гашења ергеле Вучијак

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске истиче да су нетачне информације да ће ергела "Вучијак" Прњавор бити угашена,као што су то пренијели поједини медији.

четвртак, јануар 24, 2019 / 14:50

Колико дуго је ова институција у агонији, било би јој боље да у црно-бијело ситуацији престане да узгаја бијеле коње, већ да се прилагоди тржишту и узгаја црно-бијеле зебре. (прим Фронтал.СРБ)

Јавна установа Ергела "Вучијак" наставља да обавља исту дјелатност, узгој липицанерских коња, и у том смислу се ништа није промијенило, нити је "почела ликвидација ергеле Вучијак", као што је истакнуто у насловима и извјештајима медија.

Тачно је да је Окружни привредни суд Бањалука још 20.децембра 2018.године отворио ликвидациони поступак, али над правним субјектом – Акционарским друштвом "Вучијак" Прњавор и то нити је нова вијест, нити то значи да ће доћи до гашења ни до ликвидације саме ергеле Вучијак.

Подсјећамо да је Одлуком Владе Републике Српске о оснивању Јавне установе Ергела "Вучијак" дефинисано да ће ЈУ "Ергела" Вучијак након проведеног поступка ликвидације АД "Вучијак" наставити обављати дјелатност на имовини овог акционарског друштва.

Одлуком Владе Републике Српске Јавна установа Ергела "Вучијак" је основана са циљем старања и очувања генетског потенцијала липицанске расе коња.

На крају, посебно истичемо, да се на овај начин коначно рјешава питање власништва над имовином ергеле "Вучијак" са којом ће од сад управљати Јавна установа Ергела "Вучијак", што је и био циљ Владе Републике Српске.Оставите одговор