Министарство енергетике: Открити и осудити нападаче на Милу Матића

Министарство индустрије, енергетике и рударства најоштрије осуђује напад на члана Управног одбора компаније „Алумина“ д.о.о. Милу Матића и очекује од надлежних институција да се починиоци што прије пронађу и процесуирају.

среда, јануар 31, 2018 / 14:43

Сматрамо да је напад на господина Матића, једног од најзаслужнијих за покретање „Алумине“, очување радних мјеста и интереса Републике Српске у овом привредном субјекту, напад и на институције Републике Српске, менаџмент и раднике „Алумине“ који су имали снаге да не дозволе да пропадне овај привредни гигант.

Физички напад на господина Матића, након разних вишегодишњих притисака, клевета, неоснованих тужби и процеса, је покушај да се престраше сви они који желе да сачувају интерес радника, комапније и Републике Српске.

Очекујемо да све надлежне институције Српске, прије свега Министарство унутрашњих послова и тужилаштво, учине максималне напоре да се починиоци овог дјела, али и сви они који су нанијели вишемилионску штету „Алумини“ и покушали да блокирају пут развоја који су трасирали Влада и менаџмент, што прије нађу пред лицем правде.

Ресорно министарство ће, као и до сада, дати пуну подршку реализацији свих зацртаних пословних планова компаније „Алумина“ како би овај привредни гигант дошао на мјесто које му припада у европским и свјетским оквирима.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *