Министарка осудила понашање навијача

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић осудила је вандалско понашање навијача фудбалског клуба "Борац" током првенствене утакмице са сарајевским "Жељезничаром" и позвала надлежне институције да заједнички дјелују како би била спријечена оваква понашања. Тешановићева сматра да догађаји који су се у суботу десили у Бањалуци немају везе са спортом и навијањем и […]

понедељак, септембар 26, 2011 / 12:58

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Нада Тешановић осудила је вандалско понашање навијача фудбалског клуба "Борац" током првенствене утакмице са сарајевским "Жељезничаром" и позвала надлежне институције да заједнички дјелују како би била спријечена оваква понашања.

Тешановићева сматра да догађаји који су се у суботу десили у Бањалуци немају везе са спортом и навијањем и да такве такве појаве треба искоријенити како у спорту, тако и у друштву, саопштено је из ресорног министарства.

"Навијачем се не може сматрати онај ко угрожава туђи живот, уништава имовину и наноси директну резултатску, али и сваку другу штету клубу за који наводно навија", истакла је Тешановићева.

Према њеним ријечима, спорт треба да развија такмичарски дух и подстиче младе да напредују и буду што бољи, јер само тако могу остварити запажене резултате и бити примјер у друштву.

Првенствена утакмица Премијер лиге БиХ између фудбалског клуба "Борац" и "Жељезничара" из Сарајева, која је играна у Бањалуци у суботу, 24. септембра, прекинута је након нереда који су изазвали "Борчеви" навијачи.Оставите одговор