Министар Вјеко први пут разговарао са коморама Српске економијом забављенима

Министар привреде и предузетништва Вјекослав Петричевић одржао је данас први званични састанак са представницима Привредне коморе Републике Српске, Уније удружења послодаваца Републике Српске и Занатско-предузетничке коморе Републике Српске.

среда, 23 јануара, 2019 / 14:32

Током састанка је договорено да се у пуном капацитету настави са реформама које су раније договорене између Владе Републике Српске и ових удружења, а представљене су у Програму економских реформи Републике Српске за период 2018-2020. година и Експозеу предсједника Владе Републике Српске, те да се приступи изради акционог плана са конкретним планом спровођења приоритетних реформи у 2019. години.

Саговорници су оцијенили да ће динамика спровођења ових реформи сада бити још јача управо због формирања новог Министарства привреде и предузетништва.

Министарство ће приступити изради Регистра подстицаја гдје ће сви привредници на једном мјесту моћи пронаћи информације о свим доступним подстицајима за развој и запошљавање, као и њиховим изворима.

Саговорници су током разговора истакли да се у будућем раду посебан акценат стави на сарадњу са Министарством просвјете и културе, Министарством за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво и представницима привреде како би се што адекватније одговорило потребама тржишта рада.