Mинистар Шпирић: Савјет министара је најслабија карика власти

Савјет министара најслабија је карика у власти БиХ, каже министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић. "Савјет министара, који нема политичку подршку, не може сам ништа да уради. У БиХ су уз помоћ међународне заједнице створене параинституције, тако да снагу одлучивања немају ни Савјет министара, ни парламент БиХ", рекао је Шпирић. Он је за "Прес" […]

среда, септембар 5, 2012 / 09:16

Савјет министара најслабија је карика у власти БиХ, каже министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић.

"Савјет министара, који нема политичку подршку, не може сам ништа да уради. У БиХ су уз помоћ међународне заједнице створене параинституције, тако да снагу одлучивања немају ни Савјет министара, ни парламент БиХ", рекао је Шпирић.

Он је за "Прес" изјавио да ниједна страна у БиХ не жели договор, нагласивши да у БиХ не треба тражити кривца, већ рјешење. "Дејтонско рјешење и признавање дејтонских темеља БиХ једино је рјешење за БиХ", додао је Шпирић.

Он истиче да се плаши радикализације босанских муслимана која може промијенити њихов крвоток.

"Плашим се да на крају ништа неће остати од изворних вриједности босанскохерцеговачких муслимана и да ће се претворити у арапски, радикални и шеријатски свијет. Што се прије сви отријезнимо и сједнемо да разговарамо, прије ће бити боље свима у БиХ", каже Шпирић.

Шпирић, који је и потпредсједник СНСД-а, истиче да и на предстојећим октобарским локалним изборима очекује побједу његове странке јер би, како је навео, све другу представљало корак назад.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *