Министар Шкрбић у Грчкој: Тема – Касиндо

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић, заједно са амбасадором Босне и Херцеговине у Грчкој Бором Бронзом и замјеником министра финансија и трезора БиХ Фуадом Касумовићем боравио је у Атини, у званичној посјети Министарству спољних послова Грчке. Том приликом, делегација се састала са замјеником министра вањских послова Спиросом Кувелисом (Spyros Kouveils) и генералним […]

среда, 16 марта, 2011 / 15:30

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ранко Шкрбић, заједно са амбасадором Босне и Херцеговине у Грчкој Бором Бронзом и замјеником министра финансија и трезора БиХ Фуадом Касумовићем боравио је у Атини, у званичној посјети Министарству спољних послова Грчке.

Том приликом, делегација се састала са замјеником министра вањских послова Спиросом Кувелисом (Spyros Kouveils) и генералним секретаром за међународне економске односе и сарадњу Константином Пападопулусом (Constantine A. Papadopoulos).

Током дводневне посјете, делагација из Босне и Херцеговине водила је разговоре о завршетку процедуре финансирања и почетка реконструкције објекта „Србија“ у оквиру Опште болнице Касиндо. Посјета је од изузетног значаја јер су стручне екипе и сарадници из Босне и Херцеговине и Грчке још једном прошле све техничке детаље везане за реконструкцију објекта и завршетка комплетне процедуре. Представници Грчке Владе исказали су спремност да се, у што краћем року, сходно потписаном споразуму, распише тендер за почетак реконструкције објекта „Србија“.

Предвиђено учешће Грчке Владе у овом пројекту је 1.930.000 еура (54%), док је учешће Савјета министара БиХ и Владе Републике Српске 1.626.000 еура (46%).

Делегација је разговарала и о могућностима сарадње у привредном сегменту, гдје је Влада Републике Српске изразила спремна да ради на стварању пословног амбијанта за долазак компанија из Грчке у Републику Српску. Наглашена је и потреба за одржавањем састанка између представника привредних комора из Републике Српске и Грчке.Оставите одговор