Министар Шеранић пробао плодове радне терапије у Модричи

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је данасЈЗУ Болница за хроничну психијатрију у Модричи гдје се састао са директором ове здравствене установе Миленком Ђукићем.

понедељак, 11 марта, 2019 / 21:48

Руководство ове здравствене установе информисало је министра Шеранића о плановима заунапређење програма рехабилитације на индивидуалном и групном нивоу, увођење ширепалете радно-окупационих садржаја, као и боље организације служби.

У претходномпериоду ова установа је захваљујући и донаторским средствима значајно унаприједилауслове рада и боравка пацијената.

Министар Шеранић је са директором ове здравствене установе разговарао и о могућностимадаљег унапређења услова боравка пацијената кроз пројекат енергетске ефикасности.

"Посебно бих похвалио ангажовање радника на радно окупационој терапији за пацијентекроз кулинарску, музичку, радионицу за рукотворине итд. Ова установа, као и осталеустанове овог типа у Републици Српској пружају комплетне услуге за пацијенте када је упитању терапија, али и рехабилитација, која је за особе са менталним ппремећајима посебнозначајна", нагласио је министар Шеранић.

На састанку је било ријечи о плановима Министарства када је у питању стабилизацијаустанова здаравствене заштите и будућих планова у изради новог Закона о менталномздрављу и пратеће стратегије у чију ће се израду активно укључити здравствене установе залијечење лица са менталним поремећајима и установе социјалне заштите.