Министар одобрио подстицаје од 2.500 КМ по запосленом раднику

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић потписао је данас уговоре о кориштењу подстицајних средстава за запошљавање незапослених лица у износу од 2,3 милиона КМ са предузећима која су испунила услове расписаног јавног позива. Овим средствима је предвиђено запошљавање 926 нових радника у тим привредним субјектима и то је значајан број радника који […]

понедељак, 18 јула, 2011 / 18:32

Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Жељко Ковачевић потписао је данас уговоре о кориштењу подстицајних средстава за запошљавање незапослених лица у износу од 2,3 милиона КМ са предузећима која су испунила услове расписаног јавног позива.

Овим средствима је предвиђено запошљавање 926 нових радника у тим привредним субјектима и то је значајан број радника који ће добити посао и допринијети развоју тих компанија у наредном периоду", рекао је Ковачевић новинарима након потписивања уговора.

Он је додао да се, према предвиђеним критеријумима, по сваком новозапосленом раднику могу остварити постицајна средства од 2.500 КМ, као и да је минимум да се запосли 10, а највише 50 радника у наредном периоду.

Министар Ковачевић је навео да у услове за добијање тих средстава спада и да привредни субјект у претходном периоду није отпуштао раднике, да има тренд запошљавања и да уредно измирује своје обавезе.

Према његовим ријечима, та постицајна средства ће бити одмах исплаћена у износу од 50 одсто, па ће се онда извршити провјера да ли се испуњавају сви тражени услови и након шест мјесеци се исплаћује и остали дио износа.

Ковачевић је навео да је за ову намјену остало још око 2,6 милиона КМ, и да ће Влада РС донијети одлуку о поновном расписивању јавног позива за додјелу средстава за запошљавање.Оставите одговор