Министар и ректор подржали приједлоге СОБЛ

Представници Студентске организације Универзитета у Бањој Луци (СОБЛ) разговарали су јуче са Министром просвјете и културе РС Антоном Касиповићем. Састанак је на захтјев СОБЛ-а одржан у просторијама Министарства просвјете и културе РС. На састанку је разговарано о захтјеву СОБЛ-а у вези са ослобађањем плаћања школарине студената дјеце без оба родитеља. Представници СОБЛ-а су упознали министра […]

уторак, 17 маја, 2011 / 11:03

Представници Студентске организације Универзитета у Бањој Луци (СОБЛ) разговарали су јуче са Министром просвјете и културе РС Антоном Касиповићем.

Састанак је на захтјев СОБЛ-а одржан у просторијама Министарства просвјете и културе РС.

На састанку је разговарано о захтјеву СОБЛ-а у вези са ослобађањем плаћања школарине студената дјеце без оба родитеља. Представници СОБЛ-а су упознали министра Касиповића о разговору са ректором Универзитета у Бањој Луци проф. др Станком Станићем у вези са овим захтјевом, те да је ректор подржао овај захтјев и обећао да ће он бити упућен на прву наредну сједницу Управног одбора Универзитета у Бањој Луци.

Управни одбор Универзитета у складу са Законом о високом образовању предлаже Влади РС висину трошкова студија. Министар Касиповић рекао је да ће након што добије приједлог Универзитета бити размотрена допуна Одлуке о висини школарине у школској 2011/12 у складу са захтјевом СОБЛ-а.

Представници СОБЛ-а са министром Касиповићем су разговарали и о питању проширења смјештајних капацитета и поновили став организације да је оно приоритетно. Министар је информисао представнике СОБЛ-а о активностима у вези обезбјеђивања средстава путем кредита од Европске банке за обнову и развој у сврху улагања у изградњу нових смјештајних капацитета у РС, те да ће у току љета почети изградња четвртог павиљона Студентског центра „Никола Тесла“ Бања Лука.

Представници СОБЛ-а упознали су министра Касиповића о активностима и пројектима које СОБЛ тренутно реализује и планира да реализује у наредном периоду.