Mинистар Горана Златковић на Конгресу бања

Министар трговине и туризма, Горана Златковић, учествујући на 3. Конгресу бања у Врњачкој Бањи, истакла је да организација оваквих скупова има за превасходни циљ размјену искустава међу учесницима, те могућност преузимања добре праксе када је ријеч о бањском туризму. С обзиром на то да је ријеч о Конгресу са међународним учешћем, првог дана Конгреса могле […]

среда, 18 маја, 2011 / 12:33

Министар трговине и туризма, Горана Златковић, учествујући на 3. Конгресу бања у Врњачкој Бањи, истакла је да организација оваквих скупова има за превасходни циљ размјену искустава међу учесницима, те могућност преузимања добре праксе када је ријеч о бањском туризму.

С обзиром на то да је ријеч о Конгресу са међународним учешћем, првог дана Конгреса могле су се чути презентације предавача из Аустрије и Словеније који су наводили бројне примјере о успјешности пословања бања у својим земљама, с посебним нагласком на здравствени туризам.

“Учешће на 3. Конгресу бања и размјењивање искустава, добра је прилика за представнике бања из Републике Српске да се упознају са процесом осавремењивања бањског пословања.

Будући да ће се представници наших бања упознати са најсавременијим трендовима у бањској индустрији Европе, те начинима остваривања инвестиционих пројеката у бањском туризму, узимање учешћа на Конгресу даје значајан допринос у развоју бањског туризма Републике Српске са свим својим бањским потенцијалима“, нагласила је министар Златковић.Коментариши