Министар Ђокић се нада договору са борцима

Министар рада и инвалидско-борачке заштите Републике Српске Петар Ђокић нада се да ће са борачким организацијама бити постигнут договор о Нацрту закона о правима бораца и ратних војних инвалида. "Има, наравно, и оних питања о којима није могуће постићи потпуну сагласност зато што су захтјеви борачких организација постављени на такав начин, јер захтијевају издвајање нових, […]

понедељак, 26 септембра, 2011 / 08:59

Министар рада и инвалидско-борачке заштите Републике Српске Петар Ђокић нада се да ће са борачким организацијама бити постигнут договор о Нацрту закона о правима бораца и ратних војних инвалида.

"Има, наравно, и оних питања о којима није могуће постићи потпуну сагласност зато што су захтјеви борачких организација постављени на такав начин, јер захтијевају издвајање нових, знатно већих средстава од оних која у овом тренутку може издвајати РС за финансирање тих захтјева", изјавио је Ђокић за сарајевско "Ослобођење".

Он је објаснио да у финансијској пројекцији за наредну годину није могуће повећавати средства за финансирање разних видова борачких права која су до овог тренутка утврђена.

Према Ђокићевим ријечима, РС не може у овом тренутку обезбиједити борцима и ратним војним инвалидима оно што су у Југославији имали борци из Другог свјетског рата, зато што су то била велика задужења.

"РС је увела веома велики обим права за учеснике минулог рата која су се протеклих година ширила и са почетних 15 досегла до 172 милиона КМ директних плаћања", прецизирао је Ђокић.

Констатујући да РС у овом тренутку има то што има, Ђокић је рекао да је новим законом потребно исправити раније почињене неправде према борцима.0 КОМЕНТАРА

  1. Борци су на ратном попришту створили Републику Српску и заслужују адекватну бригу у оквиру Буџета РС, бар онолику колика је посвећена Министарству које је водио Прока Драгосављевић а који је имао подршку од странке коју води Петар Ђокић а која је учествовала у Додиковој влади, а сада и у Додик-Џомбићевој влади. Министар би требао да зна да борци траже да они у Влади само буду рационалнији и праведнији.Прока Драгосављевић је парадигма са негативним предзнаком.

  2. Овај је био узоран и одан пионир.Није скидао полицијску шапку па му се прорједила косица.Ко би реко да ће издати Бога коме се молио и на драфту пиковати другог Бога,надрибога.Разочарао ме и као човјек и као комуниста.Јел истина да су му намјестили интригу?

  3. „..знатно већих средстава од оних која у овом тренутку може издвајати РС за финансирање тих захтјева“

    е сад упоредити ово што је битанга ђокица перица рекао и оно што тврди сом рајкон васић(БДП,“позитиван кредит“,грчки синдром..) и видјећеш да је сва политика власти РС тешка лоботомија,ван патолошке границе,а резултат једно голо говно, пита од гована!x-(