Mинић: Оптужбе СДС и ДП неистините

Актуелни начелник општине Шамац Саво Минић и кандидат СНСД-а за начелника на протеклим локалним изборима рекао је да ће као легалиста инсистирати да све оптужбе које су изнијели СДС и ДП у вези са наводном изборном преваром буду провјерене. "СНСД ће, заједно са својим коалиционим партнерима ДНС, СП и ХСС – НХИ, тражити да све […]

уторак, октобар 16, 2012 / 15:53

Актуелни начелник општине Шамац Саво Минић и кандидат СНСД-а за начелника на протеклим локалним изборима рекао је да ће као легалиста инсистирати да све оптужбе које су изнијели СДС и ДП у вези са наводном изборном преваром буду провјерене.

"СНСД ће, заједно са својим коалиционим партнерима ДНС, СП и ХСС – НХИ, тражити да све институције испитају наводе СДС-а и ДП-а. Не желим да ни ја као начелник ни коалициони партнери имамо било какву мрљу", рекао је Минић на данашњој конференцији за новинаре представника СНСД-а, ДНС-а, СП-а и ХСС – НХИ у Шамцу организованој поводом оптужби СДС-а и ДП-а о наводној изборној превари у овој општини.

Нагласивши да су ове оптужбе апсолутно неистините, Минић је рекао да је као кандидат за начелника, кога су подржали коалициони партнери СП, ДНС и ХСС- НХИ, добио више од 3.000 гласова у општини Шамац и да су коалициони партнери имали писмену обавезу да лобирају да се у иностранству гласа за њихове странке, а за њега као кандидата за начелника.

"Грађане треба да упозоримо да не дозволе да их неко обмањује, јер је Централна изборна комисија сачинила списак свих лица који могу да гласају у одсуству. Ту се не ради само о гласовим Хрвата, него и Срба и Бошњака који живе у Хрватској, Србији, другим европским земљама, Аустралији… СДС и ДП желе да обману бираче да се гласало без потписа што није тачно, јер сам успио провјерити", истакао је Минић.

Он је апеловао на све политичке субјекте да сачекају званичне резултате и напоменуо да, према садашњим резултатима, коалиција СНСД, ДНС, СП и ХСС-НХИ има и скупштинску већину. „То само говори да смо коалиција која функционише пету годину и све оно што је требало да се уради урадили смо“, оцијенио је Минић.

Кандидат СНСД-а за одборника и актуелни предсједник Скупштине Предраг Маринковић поручио је СДС-у и ДП-у да не оптужују руководство СНСД Шамац за наводне изборне преваре, те да не позивају грађане на протесте.

"Одговорно тврдим да лажирања изборних резултата није било", рекао је Маринковић и додао да су за кандидате СНСД -а у Шамцу гласали и чланови и симпатизери ХДЗ БиХ.

Предсједник Општинског одбора ХСС- НХИ и актуелни потпредсједник Скупштине општине Ђуро Ивановић рекао је да на шамачком подручју има више од 1.000 бирача који гласају путем поште и да је међу њима највише Хрвата.

"Ови гласови из вреће су исти као и сви други и морају имати загарантовану тајност. Скоро 99,9 одсто тих гласова излобирала је моја странка на частан начин и преусмјерила их за кандидата СНСД-а за начелника Саву Минића. Ми можемо обићи цијели терен и аргументовано доказати да су ти људи регуларно гласали за ХСС-НХИ и Саву Минића", нагласио је Ивановић.

Предсједник шамачког ДНС и кандидат за одборника у Скупштини општине Крсто Бајкановић рекао је да његова странка чека коначне резултате и да ће тада честитати побједницима, те поручио да оправдање за неуспјех не треба тражити у другим партијама или на протестима већ у својој партији.

Предсједник СП Шамац и кандидат за одборника Саво Курешевић рекао је да је његова партија подржала кандидата СНСД-а за начелника, те да је у току предизборне кампање, као и други коалициони партнери, лобирала код свог бирачког тијела за своју одборничку листу и Саву Минића за начелника.

"Постојећи начин гласања је законски исправан, а свако ко има примједби нека тражи упориште у Закону", каже Курешевић.

Генерални секретар СДС-а Драган Ћузулан и кандидат ове странке за начелника општине Шамац Мирко Лукић изјавили су јуче на прес-конференцији у Бањалуци да је у овој општини на протеклим изборима за начелника дошло до изборне преваре и да је СДС због тога упутио тужбу ЦИК-у и Сипи.0 КОМЕНТАРА

  1. Pa lako je lobirati kada Dodik posalje 50 000 KM… Kao prvo da je ovo imalo normalan covjek sramota bi ga bilo priznati da je dobio izbore lobirajuci strance da glasaju za njega. Samo njih i moze lobirati jer ne znaju sta se desava u Samcu i da je grad postao pustinja… Ne vjerujem da ce optuzbe proci jer je citavo sudstvo korumpirano i Dodikovo ali barem neka se cuje u drzavi sta se desava a kada SDS pobijedi na drzavnim izborima onda se cuvaj Savo jer neces imati Dodika iza sebe…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *