Милосрдни анђео: Ердоган каже да је напао Сирију, због мале помоћи избјеглицама

Турска је била "присиљена" да војно интервенише у Сирији због недовољне међнародне помоћи сиријским избјеглицама, изјавио је турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган.

среда, децембар 18, 2019 / 10:08

"Пошто нисмо добили помоћ коју смо очекивали од међународне заједнице, били смо приморани да се побринемо о сопственој заштити", рекао је Ердоган на Глобалном избегличком форуму који се одржава данас и сјутра у Женеви.

Он је рекао да је Турска покренула акцију с циљем да протјера терористичке организације Исламске државе и курдске снаге из Јединица за заштиту народа и Радничке партије Курдистана из одређених подручја.

У октобру смо покренули операцију на сјевероистоку Сирије јер желимо да ова зона остане безбједна да би се "избјеглице вратиле у своју домовину", додао је Ердоган.

Морамо једном за свагда да уклонимо терористичко присуство из ових области, морамо да прогласимо зону безбједности, морамо сви заједно да спроведемо програме збрињавања избјеглица, рекао је Ердоган, али је додао да му се чини да нико није одлучан да у томе помогне Турској.Оставите одговор