Милораде, спаси Српску – ПОВУЦИ СЕ

Начин на који Милорада Додик врши смјену Владе наређујући премијеру да поднесе остравку у задати дан и час, само потврђује ко вуче све конце у РС и ко је најодговорнији за катастрофалну економску, социјалну, финансијску и политичку кризу у Републици Српској. Грађани Републике Српске свакодневно на својој кожи осјећају посљедице те кризе и због тога […]

уторак, фебруар 26, 2013 / 12:28

Начин на који Милорада Додик врши смјену Владе наређујући премијеру да поднесе остравку у задати дан и час, само потврђује ко вуче све конце у РС и ко је најодговорнији за катастрофалну економску, социјалну, финансијску и политичку кризу у Републици Српској.

Грађани Републике Српске свакодневно на својој кожи осјећају посљедице те кризе и због тога су бесмислени покушаји главнног кретора катастрофе да козметичким операцијама спасе брод који тоне. Тај брод се зове режим Милорада Додика и док он не потоне Република Српска неће испливати на површину.

Због тога Српска Радикална странка Републике Српске још једном позива предсједника РС да престане обмањивати гладни народ, тако што ће једне жртвене јарце у влади замијенити другим. Умјесто те бесмислене игре позивамо га да призна властити политички пораз, поднесе оставку и омогући одржавање ванредних избора.

Уосталом Милорад Додик је свој политички пораз оваквом смјеном Владе већ индиректно већ признао. Не треба ни потсјећати да су о тој истој Влади до уназад неколико дана оркестрирано пјевали хвалоспјеве и владјућа партија и њени режимски медији а све под диригентском палицом Милорада Додика. Очито свјесни да није њихово да мисле и да имају ставове док им их шеф не издиктира, Додикови први поданици у врху СНСД-а су само прије пар дана упорно тврдили да причу о реконструкцији или смјени Владе, пласирају новинари и опозиционе странке. Да ико од таквих има било какву моралну тежину за очекивати би било да овакву политичку шизофренију или објасни јавности или да се повуче из јавног и политичког живота.

Нескривено разочарење Александра Џомбића , одлуком свог шефа, указује да је овај, понесен хвалоспјевима на тренутак заборавио да је отпочетка имао само улогу јефтине марионете, јер у Републици Српској од доласка актуелног режима на власт право да мисли, одлучује, поставља и смјењује има једино Милорад Додик. Иста марионетска улога намијељена је Џомбићевом насљеднику. Због тога смјену Владе РС и не сматрамо озбиљном пром јеном политике режима који из дана у дан ову земљу и њене грађане упорно вуче на дно.

Српска Радикална странка Републике Српске истоверемено позива Милорада Додика да одмах престане са опасном игром око реконструкције Дејтонског уређења Босне и Херцеговине и поновним буђењем духова, већ заборављеног „Прудског споразума“ коју је започео са својим пријатељом лидером ХДЗ-а БиХ Драганом Човићем. С разлогом страхујемо да није случајно то што се Додик у тренутку најтеже економске кризе упустио у ову по РС опасну авантуру отвараљња Пандорине кутије што Републици Српској не може донијети никакво добро. Уосталом логичније би било да се питањем трећег, хрватског ентитета у БиХ више бави Драган Човић него Милорад Додик.

Не сматрамо да ишта добро доноси и иницијатива да се члан Предсједништва БиХ из Републике Српске бира електорским путем. Став СРС РС је да се избор члана Предсједништва БиХ из РС и даље мора вршити директно непосредним изјашњаваљем грађана на изборима. Истовремено немамо ништа против да се чланови Предсједништва из другог ентитета бирају на начин који политички субјекти у Федерацији БиХ договоре.

СРС РС сматра да је својим досадашњим потезима, сваки пут када се крио иза велике приче о патриотизму из које је РС увијек излазила слабија а Милорад Додик богатији и Моћнији, актуелни предсједник РС доказао да није личност у чијим рукама смије бити судбина ове земље и њених грађана.

Да није ријеч о политичару који је доказао да нема никаквих интереса осим личних, очекивали би да ће Милорад Додик сам признати свој политички пораз и повући и са фунције и из политичког живота и тако помоћи Републици Српској. Обзиром од кога би долазио овакав Додиков потез би смо с правом могли сматрати патриотским гестом!Оставите одговор