Миљановић излаже у Њујорку и Венецији

Наш умјетник Младен Миљановић ове године, на самосталним изложбама, представиће своје радове крајем јула у Венецији и у Њујорку у току септембра, што је први пут да неко из Републике Српске излаже у овим градовима. Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић рекао је да ће ресорно министарство подржати Миљановићев одлазак на обје ове […]

понедељак, 6 фебруара, 2012 / 16:28

Наш умјетник Младен Миљановић ове године, на самосталним изложбама, представиће своје радове крајем јула у Венецији и у Њујорку у току септембра, што је први пут да неко из Републике Српске излаже у овим градовима.

Министар просвјете и културе Републике Српске Антон Касиповић рекао је да ће ресорно министарство подржати Миљановићев одлазак на обје ове изложбе, истичући да би било важно обезбиједити и подршку града Бање Луке, али Министарства цивилних послова БиХ.

"Веома је важно то што Младен остаје да живи у Бањалуци јер је било раније више дилема у вези с тим питањем. Tо веома важно за културу, умјетност РС, за студенте на Академији умјетности у цјелости, поготово за интермедијалну умјетност", рекао је Касиповић након састанка са Миљановићем.

Младен Миљановић истакао је да су изложбе у Венецији и Њујорку за њега лично најважније за ову годину, али да ће када је ријеч о иностранству ове године излагати и у Умагу, Цетињу, Хамбургу, Утрехту и Бечу.

У Њујорку и Венецији Миљановић ће се представити новом продукцијом радова а централни рад на изложбама биће филм рађен прошле године под називом "Да ли намјеравате да ме лажете".

Повезано: Младен Миљановић интервју

mladen miljanovic, umjetnik iz republike srpske izlagace u njujorku i veneciji kasipovic protok0 КОМЕНТАРА

 1. Немам намјеру да започнем дискусију о фигуративној, концептуалној, интермедијалној и иној ликовној умјетности.
  Нити о сукобу између „младих“ и „старих“ умјетника.
  Нити о томе да ли држава треба да помаже/финансира умјетност.
  Нити да расправљам о дометима дјела главног јунака.

  Постављам једно веома прагматично питање:

  – која комисија (имена чланова комисије, и њихова звања),
  – на основу којег (и чијег) приједлога/молбе/захтјева,
  – у каквом поступку,
  – на основу којих критерија

  је одлучила да финансира изложбе Миљановића, а не, рецимо, неког Марка Марковића?

Оставите одговор