Миличевићев здравствени унитаризам: Мјере морају бити усклађене у оба ентитета

Предсједник Главног одбора Српске демократске странке Милан Миличевић, сматра да је дужност и обавеза српског члана Предсједништва БиХ да у сваком погледу у заједничким органима штити интересе грађана Републике Српске, али да се он не бави тиме, већ се умјесто тога често бави стварима које су у надлежности других институција Републике Српске.

уторак, 23 марта, 2021 / 09:39

"Имамо ли ми из Републике Српске члана Предсједништва БиХ који би требао да заступа наше интересе у Предсједништву? Зар тај човјек не треба са осталим члановима Предсједништва да усаглашава исте мјере у оба ентитета? Нечињењем по том питању не само да се угрожава здравље становника поткопавањем ефикасности мјера које се спроводе и по принципу спојених посуда кретање заразе се наставља, већ се и наноси економска штета грађанима Републике Српске чији су пословни субјекти затворени, док исти у Федерацију нису и обрнуто. Примјера ради,када су мјере затварања пооштрене у једном ентитету долази до кретања људи и новца ка другом што додатно погоршава ширења заразе", рекао је Миличевић.

Миличевић поставља питање да ли се члан Предсједништва БиХ из Републике Српске бави овим питањима у Сарајеву и зар није витални национални интерес заштита егзистенције сваког становника Републике Српске?

"Он у исто вријеме својим чињењем и нечињењем, те иступима у јавности озбиљно урушава институције Републике Српске", закључио је Миличевић.

"Прави пут за контролу пандемије изазване Цорона вирусом чини неколико основних корака а то су:

-масовна и планска вакцинација за шта немамо вакцине

-масовно тестирање за шта немамо довољан број тестова

-стручно осмишљене мјере за спречавање ширења заразе и контрола њиховог спровођења

Очигледно је да немамо ништа од тога јер ову земљу воде неспособни људи."