Миличевић против сарадње са СНСД

"Између СДС-а и СНСД-а нема додирних тачака у политикама коју воде и не може их бити јер се ради о антиподима и политичким противницима са различитим политичким ставовима" – изјавио је у емисији "Став" ТВ К3 предсједник Главног одбора СДС-а, Милан Миличевић.

петак, 10 маја, 2019 / 12:19

Додао је како је једини заједнички именитељ ове двије политике Република Српска и њен интерес.

"Милан Миличевић као предсједник Главног одбора и као човјек је човјек који вјерује у Српску демократску странку и који у свом политичком животу на локалном нивоу, а и на републичком не може замислити и никада неће довести у било какву конекцију, преговоре, разговоре Српске демократске странке са СНСД-ом"- истакао је Миличевић и додао да он никада није правио било какве компромисе са СНСД-ом.

Према ријечима Миличевића СДС је странка добрих домаћина и патриота, те му је циљ да тај кредибилитет врати странци.

Навео је како СДС тренутно проживљава дубоку политичку кризу која је посебно увећана након посљедњег изборног пораза. Управо из тог разлога кандидат је за предсједника СДС-а јер сматра да нови предсједник мора имати ауторитет и бити кохезиван фактор странке.

"Предсједник Српске демократске странке мора да буде тај који ће спајати, а не раздвајати. Није то лако и није то само до предсједника. Нећу да кажем ниједну лошу ријеч ни за садашњег, а ни за прошлог, а нити ћу рећи за будућег, ко год то био." – рекао је Миличевић, те подсјетио како се по медијима појављује више имена, али да би било добро да СДС има једног кандидата за предсједника што је и закључак Главног одбора.

"Добро је да ти људи који су кандидати, а има их неколико који су квалитетни, сједну и разговарају како би покушали испрофилисати једног човјек као кандидата за предсједника. Да ли ће до тога доћи ја не могу да тврдим, ја сам спреман да сједнем за такав сто и да разговарамо".

Миличевић је такође додао да Српска демократска странка треба да доврши процес трансформације у модерн политичку партију, те да предсједник СДС-а треба да буде неко ко има резултат, ауторитет и неко ко уједињује и окупља.

Kада је ријеч о Савјету министара на нивоу БиХ који још није форимиран Миличевић је подсјетио како ово није први пут да се одуговлачи са формирањем власти. Миличевић се осврнуо и на рад министара СДС, те рекао како су сви радили квалитетно свој посао али да увијек може боље.

По питању измјена Изборног закона Миличевић сматра да се до измјена које ће довести до поштенијег изборног процеса може врло лако доћи, али да Изборни закон не желе да мијењају они који највише краду.

"Гласачима који изађу на изборе мора се вратити повјерење да ће они за које су гласали заиста добити њихов глас”, рекао је Миличевић те додао да је у контексту притиска да се дође до промјена изборног закона, те сакнционисања изборних крађа референдум у Теслићу није значајан само због побједе, већ и због тога што је у Теслићу први пут спријечена, али и доказана изборна крађа, те да уколико само један од више починилаца буду одговарали, на изборима ништа више неће бити исто.3 КОМЕНТАРА

 1. Не знам да ли има смицалица иза леђа, али ми се свиђају коректни јавни наступи кандидата за предсједника СДС.

  Иначе, оно када каже Миличевић“ да предсједник треба да спаја, али да није само до предсједника“, не слажем се са тим.

  Неко од ове тројице треба да побиједи на јасној платформи.

  Мора да изађе пред чланство са јасном поруком, односно, мора да каже како ће после побједе неке људе којим СДС не смије више вјеровати склонити са било које функције,од локала, до врха партије.

  Овако, чија год побједа буде, ако остану локални и регионални шерифи, биће горе него што је сад.

  Значи, СДС има последњу шансу да искористи своје чланство, симпатије у народу и да постане најмање равноправна партија СНСД, или да постане НДП.

  1. Чуј има ли смицалица?
   Зар предсједник СДС-а започиње промоцију на К3,затим као већи степен сарадње иде АТВ и онда када легне на РТРС као интермецо између 24-часовног обраћања нацији врха режима Милан Миличевић биће спреман за лидера.
   Ниџо,Ниџо ниси ти толико глуп и зелен колико се представљаш,из авиона се види да је ово Симин ручни рад,докторово је да од сада иде само по унапријед заданим шемама.
   А она друга двојица су још гори тако да би најбоље било да странка укине функцију предсједника странке јер њихова неспособност уништи српски народ.
   Шта би рекао да прво гостују на ТВСА,ФЕЈС,БХТВ и као круна ФТВ?

 2. Ја рекох да нема јавних смицалица, а ко кога протежира мени уопште није важно.

  Не желим дубље да улазим у причу, морам да поштујем друге партије и њихове вође, то је код ЗЕЛЕНИХ СРПСКЕ статутарна обавеза.