Милица Марковић нема пара за лијечење, па тражи од скупштине

Јавност у БиХ бруји о захтјеву посланице СНСД у Представничком дому БиХ Милице Марковић да јој Заједничка парламентарна комисија за административне послове одобри скоро 3.000 КМ за бањско лијечење у Србији.

среда, април 25, 2018 / 18:25

Марковићева тврди да има проблема са кичмом и кичменим стубом те да се ради о “дегенеративном прогресивном неуролошком обољењу које резултује неуролошким посљедицама и инвалидношћу”, те да је једини начин да третира овај проблем да, како јој је препоручио физијатар, оде на интензиван балнеофизикални третман у Бању Ковиљачу у Србији.

– Посљедње три године имам озбиљне здравствене проблеме са кичмом што с временом постаје све прогресивније – написала је у захтјеву о коме ће Комисија да одлучи на идућој сједници.

Како је испичала за портал Српскаинфо, прије него што је предала захтјев који је доспио у јавност, прво се за помоћ обраћала Фонду здравственог осигурања Српске, са захтјевом да јој покрије трошкове лијечења кичме, које је предложио љекар специјалиста.

А када већ ФЗО РС не да новац, затражила га је од институција БиХ.

– Обзиром да ме Фонд одбио у првостепеном и другостепеном нивоу јер то не може да финансира будући да је лијечење потребно у Србији, наравно да хоћу да искористим могућност коју су искористили неки други посланици. Нисам ни прва ни посљедња – поручује Марковићева.

У ПДП-у су згрожени новим примјером бахатог односа према јавном новцу које испољавају највиши функционери СНСД-а и подсјећају да је Милица Марковић,која је својевремено приликом усвајања Закона о акцизама поручила да народ треба да стегне каиш, сада од институција БиХ захтјева народни новац за лијечење у бањи.

Сматрају да је овај захтјев сраман и безобразан израз грамзивости.

– Питамо се да ли је госпођа Марковић свјесна колико људи данас није у стању да оствари ни најосновније право на лијечење, јер им нису уплаћени доприноси за пензионо или здравствено осигурање? Да ли јој је познато да дјецу лијечимо СМС порукама? – поручују из ПДП.

Подсјећају госпођу Марковић да “оно што је можда законом допуштено, не мора бити нужно и морално” и позивају је “да стисне зубе, исправи леђа и солидарише се са својим народом, коме леђа пуцају под теретом прохтјева које му постављају она и њени партијски дружбеници”.

Међутим, Марковићева каже да се много не обазире на негативне коменатре оних који су њен захтјев назвали срамним, имајући у виду велике плате посланика у Парламентарној скупштини БиХ.

– Немам коментара на то. То су беспослени људи који коментаришу на порталима, који се тиме баве. Знам да је мој захтјев поднесен на основу одлуке или Правилника Администратовне комисије. Шта год да одлучи, ја ћу такву одлуку да прихватим – каже Марковићева.18 КОМЕНТАРА

 1. Са становишта РС буџет заједничких органа је преувеличан.

  На леђима тог буџета се оснивају разне агенције за ухљебљење страначких заслужника.

  Да би се оснивање тих агенција оправдало ред је да им се да некаквог посла, а то се чини тако што се ентитетски послови додјељују тим агенцијама, а то се стручно зове пренос надлежности.

  Свако онај ко наштети том антисрпском буџету, тј. ко остави мање пара за оснивање и упошљавање тих агенција је српски патриота.

  Зато моја подршка иде Милици Марковић, са критиком да је била веома скромна. Без 20.000 КМ не треба ни причати.

  Овима из ПДП-а који лију крокодилске сузе за дјецом која се лијече СМС порукама поручујем да ту констатцију сачувају када се буде доносио сљедећи буџет заједничких институција, па да предложе укидање двије-три агенције и да тај новац оде тој дјеци.

  Олакшавајућа околност за ПДП је што у овом сазиву Парламета БиХ немају нити једног посланика ни у једном парламентарном дому, али се увијек нађу да закевћу када је угрожен буџет тих агенција.

  1. Simo ti govoriš i virtuelnom novcu, novcu iz vaduha iz mmfa koji stiže a koji se nema čime vraćati. I tebe bi trebnalo preusmeriti na njivu da se malo l latiš motike i vila!

 2. Samo njiva i motika, neka ode na selo i okopava kukuruze to je najbolja terapija i dobro se zarađuje, mnogo bolje nego u tim skupštinama, pa kada bude celo leto kopala kukurze i kupila seno, ima da ozdravi bolje od ikakve banje, Sedenje po skupštinama se štetno po zdravlje.

 3. Као велика чуваркућа Републике Српске нека се обрати БОРС-у,нека се бања преко њих. Ионако се сви „бањају“ на крви и ломљењу кичми овој популацији, па ајде и ти.
  У БОРС-у неће ни трепнути, даће ти још и аутомобил са ротацијом.., кад већ киње тешке РВИ по 20г па не могу ни у бању, уживај бар ти.

   1. Па јесте, али то би било сасвим природно, јер БОРС је иначе једна од већих политичких организација, сакупљачица партијских гласова, посебно сада када је под шапом мркЕњићког клана(читај снсд-а).

    Посебно је то изражено када је бањање у питању, па ко велим…,

 4. Cudi me da dusanka majkic, spirke i radman nisu skupili nesto sitnine i pomogli svojoj koleginici !
  Inace, drago mi je da se otkriva sve vise pravo lice ovog kriminalno interesnog udruzenja zvanog SNSD ! Izbori su uskoro pa ako se ovaj narod ponovo „upeca“ do njega je …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *