Миленко се диви Србима са Косова

Да су отворено показивање силе и малтретирање представника органа Србије на Косову и Метохији озбиљна ствар, указује и реакција министра Савановића.

уторак, 27 марта, 2018 / 12:53

Јучерашњи догађај у  Косовској Митровици када су током бруталног и срамног хапшења Марка Ђурића, директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, у сукобу са до зуба наоружаним специјалцима, повријеђене 32 особе, од којих је пет задобило озбиљне повреде, непотребан је, недопустив и очигледан чин институционалног насиља самопроглашеног Косова.

Сила коју су специјалци показали према ненаоружаним Србима и начин на који су покушали да понизе, не само Марка Ђурића, већ и свеколики српски народ, изазвала је згражање и осуду цијелог мирољубивог свијета, а посебно нас Срба из Републике Српске који добро памтимо сличне догађаје из наше блиске историје.

Желим да изразим своје дивљење према сународницима са Косова и Метохије који су јуче, али и свих ових година голготе, показали висок степен достојанства, храбрости и патриотизма, недопустивши да успије добро смишљен план провокације и изазивање на директан сукоб.

Ово је сигнал који је упућен нашем народу, не само на Косову и Метохији, већ у свим земљама гдје живимо, да се морамо ујединити у тражити најбољи пут за заустављање нашег страдања.

Брутално напасти  голоруке људе са метком у цијеви порука је на коју морамо одговорити јединством, мудрошћу и вјером да српски народ може изаћи из ове кризе достојанствено и чисто, слободан и неуништив.

М И Н И С Т А Р

Миленко Савановић